Video: Kari Lehtonen pysäyttää kiekon erikoisella syöksyllä

Kari Lehtosen ura on pitkään ollut töyssyistä.

Katso myös:
NHL:n tulevat ottelut & Viaplayn tulevat lähetykset

 

Kari Lehtonen on joutunut istumaan pitkään Starsin penkillä, kun Ben Bishop on torjunut suurimman osan otteluista. Boston Bruinsia vastaan "Kärppä" sai näyttää kyntensä ja johdatti joukkueensa voittoon vakuuttavalla esityksellä. Parhaan näytteen Lehtonen antoi pelikunnostaan toisessa erässä, kun hän joutui syöksymään sivuttain kiekon tielle.

 

https://www.youtube.com/watch?v=_PDhkOg7eVg

 

Kari Lehtonen on torjunut Dallasissa jo kaudesta 2009-10 asti. Lehtonen oli vuosia ykkösmaalivahti, joka piti heikkoa Starsia pinnalla, kun Dallasin kakkosmaalivahtirekrytoinnit epäonnistuivat pahasti kerta toisensa jälkeen. Yrittämässä kävivät Dan Ellis, Anders Lindbäck, Jhonas Enroth, Jussi Rynnäs ja comebackin välivuoden jälkeen tehnyt Tim Thomas, mutta kukaan ei onnistunut tarjoamaan luotettavaa kakkosvaihtoehtoa.

Epävarmojen kakkosmaalivahtien myötä Lehtonen joutui torjumaan valtavia ottelumääriä, enimmillään 69 ottelua 82 runkosarjaottelusta. Kun Dallas Stars pääsi viimein pudotuspeleihin uuden seurajohdon ja valmentajan avustuksella, Lehtosen otteet ailahtelivat pahimmassa mahdollisessa paikassa. Seuraavalla kaudella hänelle annettiin vielä mahdollisuus, mutta heikot otteet jatkuivat ja 5,9 miljoonaa dollaria vuodessa tienaavan Lehtosen torjuntaprosentti oli 90,3.

Kaudeksi 2015-16 Lehtonen sai maalivahtiparikseen Antti Niemen. Suomalaisen maalivahtitandemin oli tarkoitus torjua ottelumäärä tasaisesti puoliksi kuten kävikin, mutta molempien otteet jättivät paljon toivomisen varaan. Varsinkin kun Dallas Stars maksoi maalivahdeilleen yhteensä lähes kymmenen miljoonaa kaudessa.

Antti Niemen sopimus ostettiin kahden kauden jälkeen lopulta ulos. Tilalle hankittiin Ben Bishop, joka on kantanut läpi kauden selkeää ykkösmaalivahdin viittaa. Lehtonen on saanut alleen vain 14 peliä, mutta on näyttänyt niissä paremmalta kuin pitkään aikaan. Ironisesti Kari Lehtosesta on tulossa Ben Bishopille se luotettava kakkosmaalivahti, jota hänellä itsellään ei koskaan ollut.

 

Lue lisää

 

TVmatsit.com on Suomen suosituin TV-urheilun opas