Viaplay

MIKÄ ON VIAPLAY?

Viaplay on maksullinen suoratoistopalvelu, joka tarjoaa elokuvien ja TV-sarjojen lisäksi suuren määrän urheilua. Viaplay on osa Modern Times Group (MTG) mediakonsernia, joka omistaa kaapelin, satelliitin tai teleoperaattorien suoratoistopaveluiden kautta näkyvät Viasat-kanavat. Suomessa Viaplay tunnetaan erityisesti kattavasta urheilutarjonnastaan. Viime vuosina Viasat/Viaplay on panostanut urheilun lähetysoikeuksiin keskittyen jalkapalloon sekä jääkiekkoon, joille kummallekin on omistettu palvelussa kaksi kanavaa. Lätkän ja futiksen lisäksi Viaplay on ostanut oikeudet amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigaan sekä UFC-vapaaottelusarjaan, jonka kotimainen suosio on ollut kovassa kasvussa Makwan Amirkhanin menestyksen myötä.

Valioliigan ja Mestarien liigan lähetysoikeudet

YLE:n kanavilla näkyviä jalkapallon EM- ja MM-kisoja lukuunottamatta huippufutis on siirtynyt kokonaan maksukanaville. Kaupallisten toimijoiden kesken suurin kilpailu on käyty Mestarien liigan ja Englannin Valioliigan lähetysoikeuksista. Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että Valioliiga näkyi MTV:n ja Mestarien liiga Nelosen maksullisilla kanavilla. Futisfanin kannalta tilanne oli ongelmallinen, koska molempien sarjojen seuraaminen edellytti kahden kanavapaketin tilaamista. Viasat/Viaplay on tehnyt penkkiurheilijoille palveluksen keskittämällä Mestarien liigan ja Valioliigan lähetykset yhteen kanavatilaukseen. YLE TV2 saa edelleen esittää yhden Mestarien liigan ottelun tiistai-iltana, mutta muuten Viasatin ote tärkeimmistä futissarjoista on vedenpitävä.

UCL:n ja Valioliigan lisäksi Viasat/Viaplay esittää kanavillaan FA Cupin, Englannin Liigacupin, La Ligan, Serie A:n ja Ligue 1:n otteluita. Espanjan, Italian tai Ranskan pääsarjojen osalta yksinoikeus ei ole aivan täydellinen, sillä näiden liigojen otteluita voi katsoa esimerkiksi Veikkaus TV:n, Unibet TV:n tai Betsafen tarjoamina live-striimeina.

Mestarien liigan seuraamiseen Viaplay on tällä hetkellä paras vaihtoehto Suomessa, koska palvelun kautta on mahdollista mikä tahansa kahdeksasta samaan aikaan alkavasta alkusarjan ottelusta. Viasatin puolella kanavia on käytössä neljä. Yleensä yhteen tai kahteen otteluun on saatavilla suomenkielinen selostus. Valioliiga on rajoittanut lauantaisin Suomen aikaan kello 17:00 alkavien otteluiden lähetysoikeuden yhteen, joten tähän aikaan alkavia muita otteluita ei ole mahdollista nähdä Viaplaysta tai mistään muulta.

NHL ja KHL Viaplayssa

Futiksen lisäksi Viaplay on satsannut jääkiekkoon haukkaamaalla NHL:n ja KHL:n TV- ja suoratoisto-oikeudet. Otteluiden määrä on älytön, sillä jokainen sarjan 30 joukkueesta tahkoaa 82 matsia runkosarjassa. Viaplay näyttää kunnianhimoisesti kaikki ottelut joku suorana tai jälkilähetyksenä. Viaplayn käyttäjät saavat katseluoikeuden NHL-TV:n, joka tarjoaa täydellisen kirjaston pelatuista otteluista. Myös maailman toiseksi kovin kiekkosarja KHL on osa Viasatin oikeusportfoliota. Viaplayn kautta voi seurata kaikki Jokerien koti- ja vierasottelut suomeksi selostettuna.

Viaplay näyttää McGregorin ja Makwanin ottelut

Viaplay on laajentanut urheilupakettiaan palloilulajien ulkopuolelle hankkimalla vapaaotteluorganisaatio UFC:n Suomen lähetysoikeudet vuoden 2016 alusta alkaen. Kamppailulajien ystäviä varten on räätälöity erityisesesti 19,95 euroa kuukaudessa maksava Viaplay Fighting –paketti, josta on karsittu muut lajit pois. Suorien Connor McGregorin ja Makwan Amirkhanin suorien UFC-otteluiden lisäksi ohjelmisto sisältää ennakkostudioita sekä makasiiniohjelmia.

Mistä voin katsoa Super Bowlin

NFL-liiga on kasvattanut viime vuosina suosiotaan Suomessa, joten sarjan lähetysoikeudet ovat erinomainen lisä Viaplayn kattavaan tarjontaan. NFL-pelit alkavat sunnuntaisin siedettävään aikaan, joten suomalaiskatsojan ei tarvitse valoa seuraavan vuorokauden puolelle nähdäkseen kierroksen ensimmäisen ottelun. NFL-kausi huipentuu helmikuun alussa pelattavaan Super Bowliin, jonka Viaplay on esittänyt usein suorana ilmaiseksi tehdäkseen palvelua tutuksia uusille kuluttajille.

Tästä voit kokeilla Viaplayta kuukauden ilmaiseksi.