Valioliigan mestaruus ratkeaa tänä iltana Old Traffordilla

Manchesterin derby

Sergio Aguero on noussut 19 osumallaan Valioliigan maalipörssin kärkeen. 

Keskiviikko 24.4. klo 22:00
TV:
Viasat Jalkapallo HD ja Viaplay

 

Vaikka Ylen kanavilta voi keskiviikkona katsoa Italian ja Saksan cup-matseja ilmaiseksi, on Manchesterin paikallispeli illan ehdoton tv-valinta. Vierasjoukkue City tarvitsee ottelusta täyden pistepotin noustakseen Liverpoolin edelle Valioliigan sarjataulukossa, kun sarjaa on pelaamatta kolme viimeistä kierrosta.

Kotijoukkue Manchester United taistelee edelleen viimeisestä Mestarien liigaan oikeuttavasta sijoituksesta, vaikka joukkueen tuloskunto on romahtunut maalis-huhtikuussa. ManU pelaa myös kunniastaan. Ole Gunnar Solskjaerin miehistö hävisi sunnuntaina Evertonille 4-0, joten joukkueelta odotetaan ryhtiliikettä Old Traffordilla. 

Siinä missä ManU on hiipunut kevään edetessä, on kymmenen peräkkäistä voittoa kellottanut City kuronut tasaisen varmasti kiinni kauden ensimmäisen puoliskon Valioliigaa johtaneen Liverpoolin etumatkan. Jos City voittaa ManU:n, on melko epätodennäköistä, että joukkue enää menettäisiä pisteitä kolmessa viimeisessä ottelussa Burnleylle (v), Leicesterille (k) tai Brightonille (v). Vain Valioliigan mestaruuden uusiminen voi pelastaa Manchester Cityn kauden sen jälkeen, kun Pep Guardiolan miehistö putosi yllättäen Mestarien liigan puolivälierissä Tottenhamille. 

Manchester Unitedin kannattajilla illan ottelu on tuloksesta riippumatta hankala pala. Tasapeli tai voitto derbystä auttaisi huomattavasti Liverpoolia, joka monelle punaisten kannattajalle vielä Manchester Cityäkin epämieluisampi vaihtoehto. Vielä 1990-luvulla Englannin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla vieraillut Citizens nousi uudestaan vasta 2010-luvulla varteenotettavaksi kilpailijaksi Unitedille sen jälkeen, kun Sheikh Mansourin ölyraha alkoi virrata seuraan. Sen sijaan 18 mestaruutta voittaneen Liverpoolin ja Alex Fergusonin johdolla Valioliigan menestyksekkäimmäksi 20 mestaruudellaan nousseen Manchester Unitedin keskinäinen historia monella tapaa paljon rikkaampi. Näin ollen United-kannattajien enemmistölle olisi helpompi nähdä Cityn uusivan mestaruutensa kuin Liverpoolin päättävän 29 vuotta jatkuneen kuivan kautensa.