U20-finaali Suomi – USA: Nuorilta Leijonilta vaaditaan kärsivällisyyttä

Finaali alkaa ensi yönä kello 03:00.

Lue myös: Jääkiekon MM U20 2018 – Katso ohjelma ja televisiointi

 

U20-kisat huipentuvat ensi yönä mitalipeleihin. Venäjä ja Sveitsi kohtaavat pronssiottelussa kello 23:00. Finaali käynnistyy kello 03:00, ja siinä toisistaan ottavat Suomi ja Yhdysvallat.

Finaalijoukkueet ovat monella tapaa odotetut. Viimeisen viime vuoden aikana Suomi on vienyt maailmanmestaruuden viidesti. Yhdysvallat on vienyt mestaruuden nimiinsä tuona aikana kerran ja 2010-luvulla kolmesti.

 

Nuorilta Leijonilta vaaditaan kärsivällisyyttä

Yhdysvallat ovat aivan erilainen vastustaja kuin Kanada tai Sveitsi. Joukkueen nuoret ovat tottuneet pelaamaan yhdessä yhdysvaltojen ylistetyssä nuoriso-ohjelmassa. Heihin on iskostettu yhteinen kurinalainen pelitapa jo nuoresta iästä lähtien. He ovat myös suomalaisten tapaan tottuneita pelaamaan kovatasoisia miesten pelejä.

Yhdysvallat onkin poikkeuksellinen vastustaja hyökkäysvoittoisissa nuorten kisoissa. Joukkue ei koostu liudasta huippuyksilöitä, vaan se on nimenomaan joukkue. Puolustuspeli on jenkkien prioriteetti numero yksi.

Tiukasti pelaava vastustaja todennäköisesti jättää kiekon hallinnan Suomelle, tukkii keskialuetta, pelaa Suomen pois parhailta sektoreilta ja pyrkii kääntämään huonoista sisäänvienneistä. Nuorilta Leijonilta vaaditaan ennen kaikkea kärsivällisyyttä, että joukkue jaksaa pelata fiksusti kiekon kanssa ilman epätoivoisia ratkaisuja.

Nuoret Leijonat saa todennäköisesti enemmän maalipaikkoja, joista viimeisteleminen olisi ollut ongelma vielä muutama ottelu sitten. Kanada-ottelusta saatu itseluottamusboosti on kuitenkin tuonut vapautta, vauhtia ja juonikkuutta Suomen hyökkäyspeliin. Nykyisten tehomiesten lisäksi Suomella on vielä naftaliinissaan Eeli Tolvanen, joka ei ole vielä tehoilla juhlinut. Hänellä on kuitenkin kaikki työkalut olla turnauksen paras hyökkääjä, ja mikä olisi parempi paikka kaivaa työkalupakki esiin kuin finaali.