TV-tärppi: Veikkausliigan mestaruus ratkeaa tänään

HJK pääsi nostamaan Veikkausliigan mestaruuskannua edellisen kerran 2014

 

Lauantaina Suomen Cupin voittaneella HJK:lla on jälleen tänä iltana mahdollisuus hankkia hopeatavaraa palkintokaappiin, koska panoksena kotiottelussa IFK Mariehamnia vastaan on Suomen mestaruus.

Klubin etumatka sarjataulukossa 28. kierroksen ottelunsa jo pelanneisiin FC Lahteen ja Kuopion Palloseuraan on 15 pistettä, joten pistekin ahvenanmaalaisilta käynnistäisi mestaruusjuhlat Telia 5G Areenalla. 

HJK mestaruusjunan pysäyttäminen vaatisi IFK Mariehamnilta venymistä, sillä isäntäjoukkue ei ole vielä hävinnyt kotipeliään tämän vuoden Veikkausliigassa. Sarjataulukossa kuudentena olevan MIFK:n kannalta HJK:n mestaruus olisi hyvä asia, koska sen myötä myös sarjassa neljänneksi sijoittuneelle lohkeaisia edustus Eurooppa-liigan karsintoihin.

https://www.youtube.com/watch?v=csTghi29FlU

IFK Mariehamnin Aleksei Kangaskolkka johtaa Veikkausliigan maalipörssiä 14 osumallaan

 

Kuuden peräkkäisen (2009-14) Suomen mestaruuden jälkeen HJK on saanut tyytyä himmeämpiin mitaleihin 2015 ja 2016. Pelaajamateriaaliltaan ja resursseiltaan ylivoimaisena pidetyn seuran jäämien Mestarien liigan karsintojen ulkopuolelle on ollut lähellä tuoda potkut valmentaja Mika Lehkosuolle. Varmistuessaan tämän vuotinen mestaruus olisi HJK:n historian 28.  

Keskiviikkoillan toisessa Veikkausliigan ottelussa SJK saa vieraakseen Ilveksen, joka on sarjataulukossa neljäntenä yhden pisteen erolla seinäjokisiin. Vaikka mestaruus ratkeaisi tänään, niin taistelu neljännestä sijasta ja viimeisestä vähintään noin 200000 euron arvoisesta Eurooppa-liigan karsintapaikasta jatkuu Veikkausliigan päätöskierrokselle asti. 

Veikkausliigan ottelut keskiviikkona 27.9.

18:30 HJK – IFK Mariehamn 
19:30 SJK – Ilves

Veikkausliigan otteluita voi seura IS Extrassa sekä Ruutu+:ssa, jotka esittävät suorana lähetyksenä kaikki kauden 2017 ottelut.