TV-tärppi: Murtaako Lauri Markkanen tilastokirouksen?

2.12. lauantai aamuyö kello 03:00 Chicago Bulls – Sacramento Kings 

Ottelun esittää:

Ruutu+  Saat palvelun kuukaudeksi veloituksetta täältä –> Ruutu+ 1kk tutustumistarjous

 

Chicago Bulls oli viime yönä tuskallisen lähellä kauden neljättä voittoa, mutta palkinto jäi lopulta saamatta Denver Nuggetsin tehtyä voittokorin vain kolme sekuntia ennen peliajan kulumista umpeen. Kovin pitkään Bulls ei ehdi tappiotaan murehtia, sillä joukkue kohtaa jo tänä yönä kotihallissaan Sacramento Kingsin.

Denveriä vastaan Lauri Markkanen pelasi kohtuullisen vahvan pelin heittäen 20 pistettä ja keräten yhdeksän levypalloa. Pelitilanneheittoja suomalaistulokkaalle merkittiin 17, joista seitsemän meni sisään.

Tilastojen valossa tänä yönä pelattavasta Sacramento-pelistä uhkaa tulla Markkaselle hankala, sillä suomalainen on ollut kaukana parhaasta tasostaan, kun otteluiden väliin ei ole jäänyt ainuttakaan lepopäivää. 
 

0 Days Rest kertoo ottelurasituksen vaikuttavan Lauri Markkasen otteisiin. Klikkaamalla kuvaa saat avattua tilastot uuteen ikkunaan.

 

Oheisesta ESPN:n tilastosta käy ilmi, että Markkanen on tehnyt keskimäärin 15,2 pistettä, kun otteluiden välissä on ollut yksi lepopäivä. Jos Bull pelaa ottelun peräkkäisinä päivinä, putoaa Markkasen pistekeskiarvo jälkimmäisessä pelissä 7,7 pisteeseen. Toisaalta, jos suomalainen on saanut levätä vähintään kolme päivää, nousee keskiarvo 19,3 pisteeseen.

Kaikista eniten lepo näyttää vaikuttavan Markkasen heittotarkkuuteen. Jos pelien välissä on yksi kokonainen päivä, putoavat Markkasen kolmoset sukkaan 36,6 % tarkkuudella. Jos lepopäivää ei ole, romahtaa osumatarkkuus 11,8 prosenttiin. Kaikkien pelitilanneheittojen osalta tarkkuus on levätyn päivän eduksi 36,6 % – 30,0 %.

Chicagon valmentaja Fred Hoiberg on antanut Markkaselle keskimäärin 5,2 minuuttia vähemmän peliaikaa silloin, kun otteluiden väliin ei ole jäänyt lepopäivää. Tämä selittää osittain miksi suomalaiselle kertyy rasittuneena 3,5 heittoyritystä sekä 4,3 levypalloa vähemmän kuin päivän levänneenä.

Tilastot eivät kerro kaikkea. Otanta on vielä niin suppea (11 peliä päivän levolla ja 3 ilman lepoa), että yksittäinen suoritus voi muuttaa rajusti kokonaiskuvaa. Kaikeasta huolimatta luvut viittaavat Markkasen tapauksessa (poikkeuksellisen) suureen levon ja pelisuorituksen väliseen korrelaatioon.

Markkanen pelaa ensi yönä kauden neljännen pelinsä ilman lepopäivää. Nuggetsia vastaan Markkanen urakoi 32 minuuttia, mikä on suomalaiselle vähän tavallista enemmän. Denver pelaa kotiottelunsa 1,5 kilometrin korkeudessa, joten palautumisprosessi voi olla vielä hiukan tavallista hitaampi. 

 

TV ja Stream

Suoratoistopalvelu Ruutu+ näyttää 4 – 6 NBA-ottelua viikossa painottaen Lauri Markkasen Chicagon Bullsin otteluita. Kristian Palotie selostaa useimmat Ruudun esittämät NBA-pelit suomeksi. Ruutu+ -tilaus on tällä hetkellä mahdollista saada kuukaudeksi tutustumistarjouksena. Hyödyntämällä tutustumisedun myös tulevan yön ottelun voi katsoa maksutta. Tutustumisjakson jälkeen jatkuu Ruutu+ tilaus 9,95 € kuukausihintaan.
 

Kampanjavaihtoehtoja:

• Hyödynnä Ruutu+ tutustumistarjous 0€ /kk tästä 
NBA League Pass – kaikki Chicago Bullsin ottelut loppukaudeksi 109,99 € –> Lue lisää

 

Lue lisää

TVmatsit.com on Suomen suositun TV-urheilun opas.