TV-tärppi: Manchesterin derbyssä pelataan jo nyt Valioliigan mestaruudesta

Sunnuntai 10.12. kello 18:30 Manchester United – Manchester City 

TV & Suoratoisto: Viasat Jalkapallo & Viaplay

Viaplay on saatavissa ilman määräaikaa hintaan 29,99 € / kk täältä

 

Brittifutiksen ystävillä on tänä sunnuntaina poikkeuksellisen hyvä syy lukittautua television ääreen viideksi tunniksi. Liverpool ja Everton kohtaavat Suomen aikaa kello 16:15 alkavassa Merseysiden derbyssä, joka jää kuitenkin väistämättä runsas kaksi tuntia myöhemmin starttaavan Manchesterin paikallisottelun varjoon. 

Manchester City on venyttänyt etumatkansa Valioliigan kärjessä jo 8 pisteeseen, joten sarjassa toisena olevalla Manchester Unitedilla ei ole varaa hävitä ottelua. Jos paikallisvastuja karkaa 11 pisteen päähän, ratkeaa Valioliigan mestaruustaistelu jo ennen vuodenvaihdetta. 

 

Guardiola vs Mourinho

Pep Guardiolan ensimmäisen kausi kovalla rahalla rakennetun Cityn peräsimessä ei ollut napakymppi 9 tasapeliin ja 6 tappioon kompastuneen joukkueen jäätyä sarjassa vasta kolmanneksi. Tällä kaudella City on lähtenyt lentoon. Toistaiseksi ainoa pistemenetys tuli Evertonia vastaan 21. elokuuta, kun joukkueet päätyivät Etihad Stadiumilla 1-1 tasapeliin. Nykytahdilla Citizens saavuttaisi viime kauden saldonsa 78 pistettä jo 28 ottelun jälkeen.

Jose Mourinhon ensimmäinen kausi Manchester Unitedin peräsimessä tuotti kuudennen sijan Valioliigassa, mikä olisi ollut valtava pettymys ellei portugalilainen olisi onnistunut luovimaan Red Devilisiä Eurooppa-liigan mestariksi ja sitä kautta tämän vuoden Mestarien liigaan. Kuluvan kauden ManU aloitti vahvasti hengittäen Cityn niskaan aina lokakuun puoliväliin asti, kunnes joukkue kärsi  2-1 shokkitappio Huddersfieldille.  

 

https://www.youtube.com/watch?v=Jw1oMFqtu0c

Jose Mourinhon pelisuunnitelma toimi Arsenalia vastaan

 

Ratkaisun paikat

Ensimmäisen maalin merkitys on suuri. Viime viikolla Jose Mourinhon pelisuunnitelma toimi täydellisesti Arsenalin vieraana. Alun korkea prässi pakotti tykkimiesten puolustuksen pallonmenetyksiin, joista Antonia Valencia ja Jesse Lingaard onnistuivat iskemään taululle 2-0 lukemat jo 11 minuutin jälkeen. Sen jälkeen ManU vetäytyi kuoreensa ja lopulta Arsenalille kirjattiin peräti 33 maalintekoyritystä, joista vain yksi päätyi erinomaisesti torjuneen David de Gean verkkoon.

On todennäköistä, että Mourinho valitsee saman pelitavan myös Cityä vastaan. Jos korkea prässi ei tuota 20-25 minuutin jälkeen tulosta, putoaa puolustuslinja syvälle omalle alueelle. Manchester United tarvitsee Old Traffordilla kipeämmin ensimmäisen maalin kuin City, sillä keskimäärin 3 maalia ottelussa tekevä vierasjoukkue on kaksikosta ehdottomasti parempi takaa-ajaja. Viimeisessä kolmessa Valioliigan matsissaan City on punnertanut kahdesti voittoon hävittyään ensimmäisen puoliajan.

Kansalaisten avausmaali pakottaisi ManU:n tukalaan tilanteeseen, jossa Guardiolan ryhmä pystyisi pelkällä pallokontrollilla minimoimaan kotijoukkueen maalintekopaikat. Nemanja Matic ja Marouane Fellaini ovat avainroolissa puolustaessaan topparien edessä olevaa aluetta David Silvaa ja Kevin De Bryneä vastaan, mutta Unitedin kaksikon tehtävä vaikeutuu huomattavasti, kun oma joukkue lähtee prässäämään riskillä. City puolestaan osaa mestarillisesti hyödyntää keskustaan aukeavia tiloja, joten vierasjoukkueen 2-0 osuma olisi todennäköisesti lähempänä kuin kotijoukkueen tasoitus. 

 

TV ja Stream 

Viasatin kanavat Jalkapallo HD, Ultra HD sekä Sport HD esittävät sunnuntaina 10. joulukuuta kello 18:30 alkavan Manchester United ja Manchester Cityn kohtaamisen suorana. Ottelun voi katsoa suoratoistona Viaplayn kautta. 

Voit tilata Viaplayn ilman määräaikaa hintaan 29,99 € / kk täältä

 

Lue lisää

TVmatsit.com on Suomen suositun TV-urheilun opas.