TV-tärppi: Honka ja HIFK kohtaavat räjähdysalttiissa liigakarsinnassa

Keskiviikko 1. marraskuuta kello 18:30, liigakarsinta FC Honka – HIFK

Ottelun esittävät:
• Elisa Viihde Sport – maksuton 1kk tutustumistarjous saatavissa täältä
• ISTV 
• Ruutu 

 

Odotettavissa on taistelupalloa, kovaäänistä kannatusta ja levottomuuksia, kun Espoon Honka ja Helsingin IFK kohtaavat tänään liigakarsinnan ensimmäisessä osaottelussa.

Tapiolan urheilupuistossa saadaan jännittää nousua jo toista kertaa lyhyen ajan sisällä. Runsas viikko sitten Ykkösen päätöskierroksella Honka tarvitsi voiton Turun Palloseurasta päästäkseen Veikkausliigaan, mutta espoolaisten oli tyytyminen 1-1 tasapeliin.

HIFK ei ole juurikaan päässyt huilamaan ennen kauden tärkeintä peliä, sillä Veikkausliigan päätöskierros pelattiin vain neljä päivää sitten lauantaina. Stadilaisilla oli omassa pelissään FC Lahtea vastaan panosta, sillä voitolla Antti Muurisen miehistö olisi pudottanut PS Kemin karsijan paikalle.

 

https://www.youtube.com/watch?v=hAG9g0zHCEQ

Kasperi Liikosen haastattelu ja Hongan maalit HIFK:ta vastaan

 

HIFK:n puolustus kovilla  

HIFK lähtee karsintasarjaan siipirikkoisena. Maalivahtikaksikko Tomi MaanojaCarljohan Eriksson ei ole pelikunnossa, joten keskiviikkona tolppien välissä seisoo farmijoukkue Gnistanista hälytetty Daniel Kollar. Puolustajien loukkaantumisten kanssa pitkään paininut joukkue joutui kesken kauden turvautumaan pääsarjatasolla lopettaneeseen 36-vuotiaaseen Tuomas Ahoon, joka aloittanee ajoittain epävarmasti esiintyneen Nosh Lodyn parina.

Hyökkäyspäässä HIFK:n pelinrakentelu on pitkälti kokeneen Mika Väyrysen syöttötaidon varassa. Kymmenen osumaa viimeistellyt Pekka Sihvola on rödan vaarallisin maalintekijä Veikkausliigassa, mutta myös Mikael Forssellin odotetaan vertyvän parhaimpaansa kauden tärkeimmissä peleissä.

 

Honka kotonaan suosikki

Neljä vuotta sitten Veikkausliigassa hopealle sijoittunut Honka haluaa palata kolmen kauden hiljaiselon jälkeen palata pääsarjaan. Pettymykseen päättyneen TPS-ottelun Honka on purkanut treeneihin ja oman pelin hiomiseen. Veikkausliigan päätöskierroksen jälkeen Hongan valmennus on voinut keskittyä HIFK:n analysoimiseen. Lepoetu sekä HIFK:n loukkaantumiset kääntävät asetelman liigakarsinnan ensimmäisessä ottelussa kotijoukkue Hongalle. Veikkauksen arvioissa Honkaa saa 2,20 kertoimen, kun HIFK:lle tarjotaan 3,25 kerrointa. Joukkueet kohtasivat talvella Suomen Cupissa, jolloin Honka oli selvästi parempi 3-0 numeroihin päättyneessä ottelussa Joni Korhosen, Robert Ivanovin sekä tänään pelikiellossa oelvan Masar Omerin maaleilla.

 

Ottelu myydään loppuun

Poliisi on varautunut levottomuuksiin, sillä kahden pääkaupunkiseudun joukkueen kohtaaminen todennäköisesti loppuunmyydyssä liigakarsinnassa on räjähdysaltistapahtuma. Hongan edellinen kotipeli TPS vastaan päättyi mellakkaan kannattajien syöksyessä viheriölle tappelemaan. Palloliiton turvallisuuspäälikkö Juha Karjalainen on kertonut YLE Urheilun haastattelussa, että mahdolliseen rähinöintiin on varauduttu poikkeusjärjestelyin. FC Hongan kotikentälle Tapiolaan mahtuu 3 500 katsojaa. Karjalaisen mukaan vaaditaan paljon tilapäisiä rakennustöitä, jotta kaikkien turvallisuus saadaan taattua.

 

Elisa panostanut liigakarsintojen TV-kokemukseen – tarjoaa kuukauden veloituksetta

FC Hongan ja HIFK välisen liigakarsinnan voi katsoa Elisa Viihde Sportin kautta suoratoistona. Elisa tarjoaa uusille asiakkailleen tutustumistarjouksena ensimmäisen kuukauden maksutta, minkä jälkeen tilaus jatkuu 6,90 euron kuukausihintaan. Palveluun tutustuminen on tehty helpoksi, sillä sen voi peruuttaa nopeasti netissä kokeilujakson aikana. Myös ISTV ja Ruutu näyttävät ottelun. 
 

Elisan kasvanut kunnianhimo urheilua kohtaan näkyy Liigankarsintojen TV-toteutuksessa. Kanava on panostunut monipuoliseen kamerotuotantoon sekä studio-osuuteen, jonka asiantuntijana toimii Roni Porokara. Ottelun selostaa Feliks Heikkinen maajoukkuelegenda Antti Niemen toimiessa kommentaattorina.  

 

Elisa Viihde Sport – maksuton 1kk tutustumistarjous saatavissa täältä

 

Mielenkiintoisia  otteluita Elisa Viihde Sportilla:

 • La 4.11. klo 14.00 HIFK – Honka
 • Su 5.11. klo 13.00 FC Kööpenhamina – Bröndby (Pukki & Arajuuri)
 • To 9.11. klo 21.45 Kroatia – Kreikka (MM-jatkokarsinta)
 • Pe 10.11. klo 21.45 Ruotsi – Italia (MM-jatkokarsinta)
   

Elisa Viihde Sportin muita urheilusisältöjä

 • UEFA:n MM-karsinnat (myös jatkokarsinnat)
 • Huuhkaja-tähtien ottelut Ruotsin, Tanskan ja Hollannin liigoissa 
 • Espanjan korisliiga (Koponen & Salin)
 • Jääkiekon Mestis 
 • Korisliiga
 • Salibandyliiga