Tottenham ja Chelsea kohtaavat lauantaina Lontoon derbyssä

Vahvasti aloittanut Lucas Moura on menettänyt tehonsa kauden edetessä. 

Lauantai 24.11. kello 19:30 Tottenham – Chelsea
TV: Viasat Jalkapallo ja Viaplay.

 

Lauantain seitsemän ottelun Valioliiga-kattaus huipentuu kello 19:30 alkavaan Tottenhamin ja Chelsean kohtaamiseen Wembleyllä. Siitä huolimatta, että vain yksi piste erottaa lontoolaisjoukkueet sarjataulukossa, on seuroista kirjoitettu täysin eri tavalla lehdistössä. Antonio Conten paikalle siirtyneen Maurizio Sarrin pirteää aloitusta Chelsea peräsimessä on pitkälti kiitelty, kun taas Spursia on toistuvasti kritisoitu passiivisuudesta kesän siirtoikkunan aikana. 

Kadonnut kotietu

Uutta stadionia rakentava Spurs pelaa toista kauttaan evakossa Wembleyn kansallisella futistadionilla. Yli miljardin maksaneesta ja lähes 90000 katsojaa vetästämega-areenasta ei tullut Tottenhamille vierasjoukkueiden pelkäämää linnoitusta. Kun Spurs pelasi viimeisen kautensa White Hart Lanella sijoittuen Valioliigassa, se ei hävinnyt ainuttakaan kotimatsia. Top6 joukkueista Arsenal, Chelsea, Manchester City sekä Manchester United kävivät hävimässä Spursin vieraana. 

Kuluvalla kaudella Tottenham on kohdannut sarjan kuudesta suuresta joukkueesta kotonaan Manchester Cityn ja Liverpoolin häviten molemmille. Tämän lisäksi Barcelona on käynyt hakemassa täyden pistepotin Wembleyltä. Vaikka Spurs on kiivennyt sarjataulukossa neljän parhaan sakkiin ei joukkueen peli ole voitoista huolimatta vakuuttanut. Keskikentän luovien pelaajien Cristian Eriksenin ja Dele Allin loukkaantumisten myötä Harry Kane on joutunut osallistumaan pelinrakenteluun tavallista enemmän, mikä on heijastanut viime kaudelle 29 maalia iskeneen hyökkääjän tehoihin. Tilanteiden rakentamisen sijasta Kane on parhaimmillaan päättäessään hyökkäyksiä. 

Mahdolliset kokoonpanot

Tottenham XI: Lloris; Aurier, Dier, Alderweireld, Davies; Wanyama, Winks; Alli, Eriksen, Lucas; Kane.

Chelsea XI: Kepa; Azpilicueta, Rudiger, David Luiz, Alonso; Kante, Jorginho, Barkley; Willian, Morata, Hazard.