Torstain TV-tärppi: NBA-tähti Nurkic Susijengin riesana

Bosnia kotti

Suomi – Bosnia MM-jatkokarsinta 13.9. klo 19:00 Yle TV2

• Katso Yle Areenasta → täältä
• Katso Viaplaysta → täältä

 

Susijengi aloittaa jatkokarsinnan 2019 koripallon MM-kisoihin torstai-iltana kotiottelulla Bosnia-Herzegovinaa vastaan. Käytännössä molemmat joukkueet tarvitsevat tuloksen Espoon Metro Areenalta, koska kilpailu K-lohkon kolmesta jatkopaikasta on äärimmäisen tiukkaan. Alkulohkosta 12 pistettä mukaan ottanut Ranska sekä pinnan vähemmän kerännyt Tsekki ovat tukevasti kiinni MM-kisapaikassa. Venäjä, Suomi, Bosnia ja Bulgaria ratkaisevat melko varmasti viimeisen MM-matkan kohtalon. 

Kahteen ensimmäiseen jatkolohkon peliin Bosnia on saanut mukaan NBA-miehet Jusuf Nurkicin ja Dzanan Musan, jotka eivät pelanneet karsinnan ensimmäisen vaiheen matseja. Suomen tilanne on päinvastainen Lauri Markkanen pelasi kesällä karsintaotteluita, mutta ei ole enää Susijengin vahvuudessa.

Erityisesti 213-senttinen Nurkic tulee aiheuttamaan vaivaa Suomen verrattain pienelle etukentälle. Päävastuu Nurkic puolustamisesta langennee kokeneelle Tuukka Kotille, joka bosnialaista lähes kymmenen senttiä lyhyempi ja parikymmentä kiloa kevyempi. Viime kausi oli Nurkicin NBA-uran paras. Portland Trailblazersin sentterille merkittiin 14,3 pistettä, 9,0 levypalloa, 1,8 syöttöä ja 1,4 blokkia per matsi. Edellisen kerran nyt 24-vuotias pelaaja edusti Bosniaa vuoden 2017 EM-kisojen karsinnoissa 19,2 pisteen ja 13,5 levypallon keskiarvolla. 

Bosnialla on mahdollisuus pitää jatkuvasti yhtä isoa miestä kentällä, sillä 211-senttinen Elmedin Kikanovic voi ottaan Nurkicin paikan NBA-tähden huilatessa. Nurkic tavoin myös ALBA Berliiniä seuratasolla edustavalta Kikanovicilta löytyy vaarallinen keskimatkan heitto. Petteri Koposen ja Sasu Salinin jatkokarsintoihin saanut Susijengi voittaa helpohkosti takamiesten vertailun, kun Bosnian pelinrakentaja Nemanja Gordic on sivussa. Suomen täytyykin pitää ottelussa tempoa yllä ja pakottaa bosnian isot miehet liikkumaan. 

 

Suomen joukkue Bosniaa vastaan

3 Antti KANERVO, 192 cm, KK Stjarnan (ISL)
5 Alex MURPHY, 206 cm, , KK Szolnoki Olaj (HUN)
7 Shawn HUFF, 198 cm, Fraport Skyliners (GER)
9 Sasu SALIN, 191 cm, Unicaja Malaga (ESP)
10 Tuukka KOTTI, 205 cm, Helsinki Seagulls
11 Petteri KOPONEN, 194 cm, Bayern München (GER)
12 Matti NUUTINEN, 200 cm, CB Oviedo (ESP)
17 Ville TAHVANAINEN, 193 cm, HBA-Märsky, Helsinki
18 Mikael JANTUNEN, 204 cm, HBA-Märsky, Helsinki
20 Alexander MADSEN, 207 cm, CB Gran Canaria (ESP)
34 Fiifi AIDOO, 189 cm,  Ura Basket, Kaarina
41 Topias PALMI, 194cm,  Kataja Basket, Joensuu