Edis Tatli – Teofimo Lopez – katso alkamisaika ja televisiointi

Tatli Lopez TV

Edis Tatli kohtaa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Teofimo Lopezin noin klo 05.00.

TV-lähetykset: 
• Viaplay → Tilaa täältä

Katso myös:
• Edis Tatlin voitolle 100.00 megakerroin → täältä

Ammattilaisnyrkkeilyn suurin suomalaistoivo Edis Tatli kohtaa lauantaina 20. huhtikuuta Teofimo Lopezin New Yorkin Madison Square Gardenissa. Suoratoistopalvelu Viaplay esittää Suomen aikaa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä iskettävän ottelun suorana. 

Illan pääotteluna nähdään WBO-liiton välisarjan MM-ottelu, jossa vastakkain asettuvat yhdysvaltalainen Terence Crawford ja britti Amir Khan, joiden odotetaan nousevan kehän Suomen aikaa sunnuntaiaamuna noin kello 06:00. Nyrkkeilyilta on katsottavissa Viaplay-palvelussa. Illan selostaa Jani Rajalin ja asiantuntijana kuullaan Juho Haapojaa. Tatlin matsin katsominen Viaplayn välityksellä ei vaadi erillistä pay-per-view-tilausta, vaan se sisältyy 29,99 € / kk hintaiseen Viaplay Sport -pakettiin. 

Milloin Tatlin ottelu alkaa? 

Teofimo Lopez ja Edis Tatli ottelevat illan toiseksi viimeisessä matsissa. Viaplayn lähetys nyrkkeilyillasta alkaa Suomen aikaa sunnuntaiaamuna kello 04:00 ja päättyy 09:30. Lopezin ja Tatlin ottelua edeltää kaksi kymmeneräistä kohtaamista. On melko turvallista sanoa, että Tatlin ottelun näkee, jos laittaa kellon herättämään kello 04:30. 

Ottelukortti:

Felix Verdejo vs. Bryan Vasquez: 10 erää 

Shakur Stevenson vs. Christopher Diaz: 10 erää

Teofimo Lopez vs. Edis Tatli (FIN): 12 erää

Terence Crawford vs. Amir Kahn: 12 erää

Kuka on Teofimo Lopez

Edis Tatlia kymmenen vuotta nuorempi brooklyniläissyntyinen Teofimo Lopez on ottelut ammattilaisurallaan 12 kertaa ja tyrmännyt vastustajansa kymmenesti. Lopez edusti 18-vuotiaana nuorukaisena vanhempiensa kotimaata Hondurasia vuoden 2016 Rion olympialaisissa häviten avauskierroksella Sofiane Oumihalle, joka eteni aina finaaliin asti. 

Pian olympialaisten jälkeen Lopezin teki Top Rank tallin kanssa ammattilaissopimuksen. Vielä tuossa vaiheessa oikeakätinen iskijä ei kuulunut muun muassa Oscar De La Hoyan, Floyd Mayweatherin sekä Miguel Cotton uran alkuun auttaneen Top Rankin suurimpiin talentteihin, mutta kolmessa vuodessa oikeakätinen iskijä on noussut tallin kuumimmaksi tulevaisuuden nimeksi.  

Hurjan iskuvoiman lisäksi Lopez tunnetaan näyttävistä voitontansseistaan sekä volteistaan. Las Vegasissa nykyään asuvasta Lopezista on tullut lyhyessa ajassa amerikkalaisten TV-katsojien suosikki. 

Do or die -matsi

31-vuotias Edis Tatli on siinä vaiheessa uraansa, että suurien asioiden on tapahduttava juuri nyt tai sitten ne jäävät toteutumatta. Kehässä Prince lempinimeä otteleva kosovolaistaustainen Tatli luopui vapaaehtoisesti Euroopan mestaruudesta jahdatakseen maailmanmestaruutta. Vielä tässä ottelussa ei jaeta maailmanmestaruutta, mutta sen tuloksella on valtava merkitys Tatlin uran kannalta. Voittaja voi nimittäin päästä lähiaikoina ottelelemaan kevyen sarjan MM-tittelistä Vasili Lomatshenkoa vastaan. Tatli kuittaa Lopezin kohtaamisesta kuusinumeroisen summan, mutta Lomatshenko-matsista suomalainen tekisi jo miljoonaluokan tilin. Jos Tatli häviää, on melko epätodennäköistä, että suomalainen pääsisi uudestaan yhden matsin päähän MM-ottelusta. 

Lopezin ympärillä pyörivä hype sekä nuoren iskijän ylimielisyys parantavat Tatlin mahdollisuuksia tyrmäyskonetta vastaan. Nopean ratkaisun hakeminen saattaa koitua Lopezin kohtaloksi, jos Tatli kestää ensimmäisten erien rynnistyksen. Innokas hyökkääminen kuluttaa voimia, mikä voi näkyä väsymyksenä ja virheinä mitä pitemmälle ottelu etenee. Tatli ei ole tullut kertaakaan urallaan tyrmätyksi ja suomalaisella on rutkasti kokemusta 12-eräisistä iskujenvaihdoista. Lopez on otellut ammattilaisena enimmillään seitsemän erää, joten suomalaisen kannalta on hyvä juttu, että alunperin 10-eräiseksi kaavailtu matsi muutettiin 12-eräiseksi. 

 

Lopezilla vaikeuksia painon kanssa 

Urheilumedia ESPN:n nyrkkeilytoimittajan Dan Rafaelin mukaan Lopezilla oli suuria vaikeuksia päästä ottelupainoon. Rafael kertoi Lopezin painaneen vielä punnistusta edeltävänä iltana 64.4 kiloa eli runsaat kolme kiloa yli sallitun rajan. Lopez kuitenkin selvitti viime yön punnituksen vaa'an neulan pysähtyessä juuri 61,2 kilon kohdalle, kun Tatlin painoksi mitattiin  61,1 kiloa.