Tässä suosikit MM-kisojen maalikuninkuuden voittajaksi

 

Antoine Griezmann voitti Ranksan EM-kisojen maalikuninkuuden sekä parhaan pelaajan palkinnon.

Talleta 10 € pelaa 60 € @ Coolbet, tästä linkistä

Kymmenen edellisen Jalkapallon MM-turnauksen maalinkuninkuus on ratkennut keskimäärin kuudella maalilla. Seitsemän kertaa maalinkuninkaan saldo on ollut kuusi häkkiä ja kahdesti voittoon on tarvittu vain viisi onnistumista. 2002 Ronaldo iski peräti kahdeksan maalia johdattaessaan Brasilian Etelä-Korean ja Japanin yhteiskisoissa maailmanmestariksi. 

Maalinpörssin voittaminen ei ole helppoa, jos oma joukkue jää alkulohkoon. Vain Venäjän Oleg Salenko (1994) on tehnyt tempun pelaamatta ainuttakaan jatko-ottelua. Todennäköisyys maalipörssin voittoon paranee, jos oma joukkue etenee mitalipeleihin asti, joilloin otteluita kertyy seitsemän. 1978-2014 maalikuninkuuden voittanut tai jakanut pelaaja on pelannut keskimäärin 6,87 matsia. Näin ollen Thomas Müller on parempi valinta kisojen maalikuninkaaksi kuin vaikkapa Mohamed Salah

Suosikit:

Lionel Messi  

Messi osallistuu tänä kesänä uransa neljänteen MM-lopputurnaukseen. Ensimmäisen MM-maalinsa La Pulga iski jo 12 vuotta sitten Saksan kisoissa silloisen Serbian ja Montenegron verkkoon. 2010 kisat meni koko Argentiinan joukkueelta alakanttiin, eikä Messi onnistunut tekemään maaliakaan Etelä-Afrikassa. Edellisissä MM-kisoissa Messi iski seitsemässä ottelussa neljä osumaa nostaen MM-otteluissa tekemien maaliensa keskiarvoksi 0.36.

Etelä-Amerikan MM-karsinnassa Argentiina teki 18 ottelussa yhteensä vain 19 maalia, joista Messi vastasi seitsemästä. Venäjällä Argentiinan D-lohko on helpohko. Albicelestellä on parhaimmillaan hyvät mahdollisuudet voittaa sekä Islanti että Nigeria suurinumeroisesti Kroatin tarjotessa tiukemman vastuksen. Jos Argentiina voittaa lohkonsa, saa se vastaansa C-lohkosta mahdollisesti Tanskan, minkä jälkeen todennäköinen puolivälierävastus olisi Espanja. Kun La Roja osoittautuu Argentiinalle ylitsepääsettömäksi esteeksi, kertyy MM-otteluita Messille yhteensä viisi.  

Arvio:
• Ottelut 5
• Maalit 4

 

Neymar

Maailman kallein futaaja Neymar on edelleen yksi suosikeista voittamaan maalikuninkuuden, vaikka miehen oikea jalka leikattiin maaliskuussa ja kuntoutuminen 16. kesäkuuta alkaviin kisoihin on epävarmaa. Neymar ei ole täysin korvaamaton pelaaja joukkueelleen, joten valmentaja Titen ei tarvitse peluuttaa tähteään puolikuntoisena.

2014 kisoissa Neymar ei pelannut puolivälierässä ja pronssiottelussa, mutta teki siitä huolimatta neljä maalia. Brasilia teki MM-karsinassa 18 ottelussa 41 maalia ja joukkueelta voidaan odottaa osumia E-lohkossa Sveitsiä, Costa Ricaa ja Serbiaa vastaan. Tämän jälkeen mahdollinen jatko-ohjelma olisi Ruotsi tai Meksiko, minkä jälkeen vastaan voisi asettua Englanti/Belgia-Puola parin voittaja. Brasilian voi odottaa pelaavan turnauksessa täydet seitsemän ottelua, joten ollessa kunnossa Neymarille tarjoutuu hyvät mahdollisuudet kaunistella maalisaldoaan.

Arvio:
• Ottelut 7
• Maalit 6

 

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo pelaa Venäjällä uransa neljännen MM-turnauksen. Edellisten kisojen perusteella Ronaldon voisi ennustaa tekevän yhden maalin B-lohkon otteluissa, sillä portugalilaistähti on jäänyt yhteen maaliin jokaisessa pelaamassaan maailmanmestaruusturnauksessa. Portugali kohtaa alkulohkossa Espanjan lisäksi Iran sekä Marokon, joita vastaan Real Madridin kärkimieheltä voidaan odottaa maaleja.

Ronaldon kohdalla kannatta huomioida, että kysymyksessä ei ole pelitavaltaan enää sama hyökkääjä, joka osallistui 2006, 2010 tai edes 2014 turnaukseen. 33-vuotiaasta Ronaldosta on jalostunut täysiverinen hyökkääjä, jonka kosketukset palloon ovat vähentyneet vuosien myötä. Saadessaan paikan Ronaldo kyllä laittaa pallon verkkoon, mutta kysymys siitä pystyykö muu Portugalin joukkue tarjoilemaan riittävän laadukkaita palloja boksiin.   

Portugalin voisi odottaa selvittävän ensimmäisen jatkopelinsä vastustaja tulee helposta A-lohkosta, todennäköisesti Venäjä tai Uruguay. Viidenessä pelissä mahdollinen vastustaja olisi Ranska tai Argentiina, joista jälkimmäistä vastaan Portugali voisi edetä semifinaaleihin Saksaa vastaan.

Arvio:
• Ottelut 5
• Maalit 5

 

Antoine Griezmann

Antoine Griezmann voitti Ranksan EM-kisojen maalikuninkuuden sekä parhaan pelaajan palkinnon tehtyään kuusi maalia seitsemässä ottelussa. Erityisesti Griezmann muistetaan kahdesta maalistaan välierässä Saksaa vastaan.

Ranskan äärimmäisen kova kilpailu hyökkääjän paikoista heikentää 27-vuotiaan Griezmann osaketta MM-kisojen maalintekijäpörssissä. Ousmane Dembele, Kylian Mbappe sekä Anthony Martial haastavat Griezmannin laitahyökkääjän paikoista Ranskan pelatessa 4-3-2-1-muodostelmassa, jossa keihäänkäri on varattu pääpelivoimaisemmalle Olivier Giroudille. Monipuolisuutensa ansiosta Griezmann saattaa myös tulla pudotetuksi keskikentälle. Jos Ranska on pelaa 4-3-3-systeemillä jää verkkaisesti liikkuva 192-senttinen Girourd penkkimieheksi, joten Chelsean hyökkääjän pelaaminen maalikuninkaaksi on riskiveto. 

Kauden 2017-18 alussa PSG:n 180 miljoonalla siirtynyt Kylian Mbappe saattaa viedä Girourdin paikan hyökkäyksen kärkenä, vaikka 178-senttisen nuorukaisen target-ominaisuudet eivät ole samaa luokkaa. Sen sijaan nopeus on 19-vuotiaan Mbappen suurimpia aseita, minkä ansioista oikeajalkaista pelaajaa onkin verrattu usein Thierry Henryyn. Mbappe teki Ranskalle yhden maalin MM-karsinnassa.    

2017 elokuussa Borussia Dortmundista Barcelonaan siirtosummalla, joka saattaa nousta 145 miljoonaan euroon, liikkunut Ousmane Dembele on yksi niistä pelaajista, joiden suoritusta MM-kisoissa on hankala arvioida tilastojen perusteella. Loukkaantumisista kärsinyt pelaaja teki ensimmäisen maalin Barcelonan paidassa vasta maaliskuussa Chelsean verkkoon Mestarien liigan ottelussa. Toistaiseksi Dembele on tehnyt vain maalin Ranskalle ystävyysottelussa Englantia vastaan, mutta se ei estä 20-vuotiasta hyökkääjää nousemasta MM-kisojen maalipörssin mustaksi hevoseksi.

Ranska voittanee lohkossaan Australian, Perun sekä Tanskan ja kohdannee D-lohkossa toiseksi jääneen Kroatian ensimmäisellä jatkokierroksella edeten siitä puolivälierään Portugalia vastaan, minkä jälkeen todennäköinen vastustaja olisi kisojen ykkössuosikki Brasilia. Alkuottelu Australiaa vastaan on Ranskan hyökkääjien maalimäärien kannalta kriittinen.

Arvio (Ranska):
• Ottelut: 5
• Griezmann: 3
• Giroud: 1
• Mbappe: 3
• Dembele: 2

Timo Werner ja Thomas Müller

Saksan hyökkääjät ovat perinteisesti menestyneet hyvin taistelussa MM-kisojen maalikuninkuudesta. Miroslav Klose on kaikkien MM-kisojen kaikkien aikojen maalintekijä 16 maalillaan. Joachimin Löwin kisajoukkueeseen kuuluva Thomas Müller tehnyt kahdessa peräkkäisessä MM-turnauksessa viisi maalia ollen aktiviipelaajien ennätysmies. Vaikka Müllerin maalimäärät ovat olleet Bayern Münchenissä laskussa, herättää 28-vuotiaan piilokärjen 0.77 MM-maalia per ottelu keskiarvo missä tahansa vastustajassa ansaittua pelkoa.

Saksaa U15, U16, U17, U19 ja U21 tasoilla edustanut Timo Werner oli mukana Venäjällä 2017 järjestetyn Confedereations Cupin voittaneessa joukkueessa tehden turnauksessa kolme maalia. Yhteensä A-maajoukkueen peleissä on 22-vuotias RB Leipzigin hyökkääjä on viimeistellyt 12 matsissa seitsemän maalia. Venäjällä Werner lienee Löwin ykkösvalinta johtamaan Saksan hyökkäyslinjaa, mikä nostaa nuorukaisen mahdollisuuksia menestyä kilpailussa 

Saksa kohannee ensimmäisessä jatkopelissään Serbian tai Sveitsin, minkä jälkeen vastassa lienee joku kolmikosta Puola, Belgia tai Englanti. Selvitessään välierään Saksa kohtaisi melko todennäköisesti B-lohkon voittaneen Espanjan, minkä jälkeen tarjolla olisi finaali tai pronssiottelu. Alkulohkossa Ruotsi pitänee pelin tiukkana, mutta FIFA-rankingissa sijalta 59 löytyvää Etelä-Koreaa vastaan saattaa tulla rumat lukemat.

Arvio (Saksa):
Ottelut: 7
Thomas Müller: 5
Timo Werner: 4

"Bubling Under"

Harry Kane, Englanti, G-lohkossa Panama ja Tunisiaa vastaan on mahdollista tehdä paljon maaleja.
Romelu Lukaku, Belgia, sama kuin edellä.
Gabriel Jesus, Brasilia, Selecaon edetessä finaaliin Gabriel Jesus taistelee maalikuninkuudesta.
Robert Lewandowski, Puolan on tasaisen H-lohkon suosikki. Peli Japania vastaan saattaa revetä maalijuhlaksi. Lewandowskilla sama asema Puolan joukkueessa kuin Ronaldolla Portugalin joukkueessa.
Edinson Cavani, Uruguay. PSG:n hyökkääjä oli 10 osumallaan Uruguayn paras maalintekijä karsinoissa. A-lohko on historiallisen heikko ja matsi Saudi-Arabiaa saattaa muuttua selkäsaunaksi.
Diego Costa, Espanja menee todennäköisesti pitkälle ja Costa on La Rojan kiistaton ykköshyökkääjä.

Parhaat talletusbonuksen Coolbetilta MM-kisavetoihin: 
• #1: "talleta 10 € – lyö vetoa MM-kisoista 60 €:lla" →  Lue lisää täältä
• #2: "talleta 50 € – lyö vetoa MM-kisoista 150 €:lla" →  Lue lisää täältä