Tässä ovat Suomen ketjut illan Ranska-otteluun

Suomi – Ranska MTV3:lta ja C Morelta kello 21:15.

Katso myös: Jääkiekon MM 2019 – täydellinen turnausopas

 

Suomi pelaa tänä iltana alkulohkon toiseksi viimeisen ottelunsa ja kohtaa Ranskan. Kiekko tippuu jäähän Kosicessa kello 21:15. Ottelu on katsottavissa MTV3:lta sekä C Morelta.

Ranska on materiaaliltaan Suomea selvästi heikompi. Silti kaksi vuotta sitten kukkopaidat tarjoilivat Leijonille kirvelevän 5-1 tappion, joten ylimielisyyteen ei ole nytkään varaa.

 

Suomen lohkovoitto viittä vaille varma

Leijonat pärjäsi alkulohkossa erinomaisesti suurempia kiekkomaita vastaan. Ainoastaan USA onnistui lyömään Leijonat mutta vasta jatkoajalla. Näin ollen Suomi on lohkon ykköspaikalla ja pisteen edellä kakkosena olevaan Kanadaan nähden.

Kanadalla jäljellä vielä kovatasoinen ottelu USA:ta vastaan, kun taas Suomi kohtaa ainoastaan Ranskan ja Saksan. Klaaraamalla ottelut heikompia maita vastaan Leijonat varmistaa ykköspaikkansa, joten Ranska-ottelu on kriittinen jatkopelejä ajatellen.

Kovatasoisesta B-lohkosta vastaan tulee joko Venäjä, Ruotsi, Tshekki tai Sveitsi. Sanomattakin on selvää, että Leijonat haluaa välttää Venäjän ja Ruotsin timanttiset joukkueet, joten nyt ei ole varaa löysäillä Ranskaa vastaan.

Kukkopaidat eivät ole ihmeisiin yltänyt näissä kisoissa, joten pelolle ei ole syytä. Joukkueen ainut piste tuli jatkoaikatappiosta Tanskaa vastaan. Rumimman löylytyksen tarjoili USA, joka rökitti Ranskaa 7-1 lukemin.

Nyt Suomella on myös viimeinen mahdollisuus saada onnistumisia kaikille ketjuille. Erityisesti Veli-Matti Savinaisen pelaaminen on ollut tukkoista, ja onnistuminen maalin muodossa tekisi varmasti voimahyökkääjän itseluottamukselle hyvää.

 

Suomen ketjut Ranska-otteluun:

Maalilla:
30 Kevin Lankinen

Varalla:
35 Veini Vehviläinen

1. kenttä:
25 Toni Rajala – 15 Arttu Ilomäki – 20 Niko Ojamäki               
4 Mikko Lehtonen – 55 Atte Ohtamaa                                                                                

2. kenttä:
82 Harri Pesonen – 65 Sakari Manninen – 24 Kaapo Kakko                                
40 Petteri Lindbohm – 28 Henri Jokiharju

3. kenttä:
19 Veli-Matti Savinainen – 76 Jere Sallinen – 71 Kristian Kuusela
70 Niko Mikkola – 7 Oliwer Kaski

4. kenttä:
41 Joel Kiviranta – 21 Juhani Tyrväinen – 12 Marko Anttila
50 Miika Koivisto – 58 Jani Hakanpää