Tässä ovat MM-kisojen kovimmat pistemiehet!

Kehnon NHL-kauden pelannut William Nylander on ollut liekeissä MM-jäillä.

Katso myös: Jääkiekon MM 2019 – täydellinen turnausopas

 

MM-kisoihin lähti tänä keväänä iso määrä NHL:n kärkipelaajia. Tämä näkyy myös pistepörssissä. Maailman parhaan kiekkoliigan pelaajat ovat dominoineet kansainvälisissä otteluissa ja takonut tehoja hurjaan tahtiin.

Voit katsoa turnauksen parhaat pistemiehet alta.

 

1. William Nylander, Ruotsi, 5+12=17

William Nylanderin NHL-kausi meni pahemman kerran penkin alle. Sotkuiset nopimusneuvottelut venyivät marraskuun loppuun saakka ja Nylander oli koko syksyn pelaamatta. Lopun runkosarjan aikana hän viimeisteli vain 27 tehopistettä. Onkin ollut yllättävää, kuinka hyvässä vireessä ruotsalaistähti on ollut Tre Kronorin paidassa.

2. Nikita Kucherov, Venäjä, 6+9=15

NHL:n pistepörssin voittaja Nikita Kucherov on ollut iskussa myös Venäjän riveissä. Laitahyökkääjä paukutti NHL:ssä 128 tehopistettä, eikä vauhti tunnu hyytyvän. Juonikas Kucherov on eittämättä maailman paras pelaaja hyökkäysalueelle päästessään. Kiekkonero tuntuu tietävän koko ajan, missä joukkuekaverit ovat, kenen maila on vapaana ja milloin laukoa itse. Kucherov on aina vaarallinen jäällä ollessaan, ja se on näkynyt myös MM-kisoissa.

3. Jakub Voracek, Tshekki, 3+12=15

Jakub Voracekin parhaat vuodet ovat jo takanapäin. Silti erinomainen pelintekijä on noussut yhdeksi kisojen tehokkaimmaksi hyökkääjäksi. Vakuuttava on myös tshekkihyökkääjän tehotilasto, joka on kymmenen astetta plussalla.

4. Michael Frolik, Tshekki, 7+7=14

Jos Voracekin ura on jo laskussa, niin on Michael Frolikin myös ja vieläpä jyrkemmässä. Vikkeläjalkainen hyökkääjä ei ole NHL-urallaan ikinä ylittänyt 50 tehopisteen rajaa, ja 40 tehopisteen rajapyykkikin meni viimeksi rikki vuonna 2017. MM-kisoissa Frolikin rannelaukaus on kuitenkin ollut rautaa ja hän on maalipörssin jaetulla kärkisijalla.

5. Anthony Mantha, Kanada, 7+5=12

Anthony Mantha paukutti aikoinaan hurjia tehoja ja maalimääriä Kanadan juniorisarjoissa. NHL-läpimurron tekemisessä kesti kuitenkin kauemmin kuin odotettiin. 24-vuotias laitahyökkääjällä on nyt allaan tehokkain kausi ja hän paukutti 67 ottelussa tehot 25+23=48. Ruuti on ollut kuivaa myös MM-kisoissa ja hän jakaa maalipörssin kärkipaikkaa Frolikin kanssa.

6. Nikita Gusev, Venäjä, 3+9=12

7. Dominik Simon, Tshekki, 4+7=11

8. Yevgeni Dadonov, Venäjä, 7+3=10

9. Dominik Kubalik, Tshekki, 4+6=10

10. Filip Hronek, Tshekki, 3+7=10