Tappelupukari pelaa Charlottea vastaan – ei vaikuta Markkasen peliaikaan

Lauantaina 9.12. kello 02:00 Charlotte Hornets – Chicago Bulls 

Ottelun esittävät
• Maksuton live stream (Betsafe TV) –> Lue lisää
• NBA League Pass – kaikki Chicago Bullsin ottelut 109,99 € –> Lue lisää

 

Toisen epäonni voi olla toisen onni. Tulokas Lauri Markkasen polku Chicago Bullsin avausviisikkoon avautui kuin tyhjästä sen jälkeen, kun nelospaikasta kilpailleet Nikola Mirotic ja Bobby Portis pelasivat toisensa pois pelistä.

Runsas viikko ennen kauden alkua kaksikko otti treeneissä niin rajusti yhteen, että Miroticilta murtui leuka. Ehjin nahoin käsirysytä selvinneelle Portisille puolestaan langetettiin kahdeksan ottelun mittainen pelikielto.  Lauri Markkanen käytti mahdollisuutensa tehokkaasti nousten alkukauden aikana Bullsin tilastokärjeksi niin pisteissä kuin levypalloissa.

Kasvoleikkauksesta toipuneen Miroticin odotetaan pelaavan ensimmäistä kertaa tänä yönä, kun Chicago Bulls kohtaa vieraissa Charlotte Hornetsin.  Entisessä Jugoslaviassa syntynyt mutta Espanjan maajoukkuetta edustava 26-vuotias Mirotic pelasi viime kauden 10,6 pisteen ja 5,5 levypallon keskiarvolla, minkä Bulls palkitsi 12,5 miljoonan dollarin arvoisella kaksivuotisella sopimuksella.

 

Markkanen pelaa edelleen puolituntia 

Vaikka Miroticista kaavailtiin ennen kauden alkua nelospaikan aloittajaa, ei Lauri Markkasen aseman avausviisikossa pitäisi olla uhattuna. Mirotic ei ole missään tapauksessa vielä täydessä pelikunnossa, joten valmentaja Fred Hoiberg annostelee espanjalaiselle peliaikaa säästeliäästi. Bullsissa toista kauttaan pelaavan saksalaisen Paul Zipserin sekä brasialaisen Christiano Felicion odotetaan vähenevän sitten, kun Miroticin sisäänajovaihe on vihdoin päättynyt.   

Ottelussa noin 30-32 minuuttia pelaavasta Markkasesta on tullut Chicagon rakennusprojektiksi luonnehditun joukkueen keskeinen palikka ja sen myötä Miroticin merkitys joukkueelle on vähentynyt. Onkin hyvin mahdollista, että Bulls ratkaisee Miroticin ja Portisin välirikon kauppaamalla espanjalaisen toiseen seuraan, kun NBA siirtoikkuna aukeaa seuraavan kerran 15. tammikuuta.

 

https://www.youtube.com/watch?v=mtW2CxS8wOA

Chicagon edellinen voitto tuli Charlottea vastaan 17. marrakuuta

 

Bulls seilaa 10 pelin tappioputkessa

Chicago Bulls on pelannut kolme viikkoa ilman voittoa sen jälkeen, kun joukkue löi kotonaan juuri Charlotten 123-120. Keskiviikkona Chicago hukkasi 16 pisteen johdon viimeisellä neljänneksellä häviten Indianalle 98-96. Markkanen sai vielä yrittää ottelussa voittokolmosta, mutta heitto kolisi rautoihin. Kymmenen peliä putkeen hävinnyt Bulls on ollut viime aikoina tuskallisen lähellä voittoa, sillä kolme neljästä edellisestä ottelusta on ratkennut vain yhden pelitilannekorin erolla.    

Ensi yön ottelussa Markkasella on tavallista parempi mahdollisuus pistetehtailuun, koska Charlotten rotaatiossa on pulaa isoista miehistä vartioimaan suomalaista sen jälkeen, kun Cody Zeller ja Frank Kaminsky loukkaantuivat Golden State Warriorsia vastaan. 

 

TV ja Live stream

Suoratoistopalvelu Ruutu+  pyrkii näyttämään mahdollisimman paljon Chicago Bullsin otteluita kaudella 2017-18, mutta NBA ei tarjoa kaikki Bullsin otteluita Ruudun valittavaksi. Rahapeliyhtiö Betsafe esittää Charlotten ja Chicagon kohtaamisen maksuttomana live-striiminä. Ottelun voi myös ostaa NBA League Passin kautta.

 

Lue lisää

TVmatsit.com on Suomen suositun TV-urheilun opas.