Tänään KHL-huippukiekkoa: Jokerit kohtaa mielenkiintoisen TsSKAn

Jokerit kohtaa tänään suurseura Moskovan TsSKAn kello 16.30.

KHL TV-lähetykset:
Kaikki KHL-ottelut esittää Viasat ja Viaplay. Voit tilata Viaplayn täältä.

 

Jokerit kohtaa tänään yhden lännen isoimmista vastustajistaan, Moskovan TsSKAn. TsSKA on aivan läntisen konferenssia johtavan Pietarin SKAn kannoilla yhden pisteen päässä. Jokerit on lännen kolmas 35 pistemäärällään, joten matsissa riittää runsaasti panosta. Moskovassa pelattava ottelu alkaa 16.30.

Jokerihyökkääjä Geoff Platt on aiemmalla urallaan pelannut kolme kautta tämän päivän vastustajan riveissä ennen siirtymistä Helsinkiin.

– On ollut hauskaa olla toisella puolella näissä peleissä ja nyt on ihan yhtä mielenkiintoista olla tällä puolella. Tiedän, kuinka valtavasti kunnioitusta TsSKA:lla on Jokereita kohtaan. He lähestyvät näitä otteluita samalla tavalla kuin SKA-pelejä, Platt kertoo Jokereiden verkkosivuilla.

– He pelaavat huomenna fyysisesti ja myös heidän luistelunopeuteensa meidän on pystyttävä vastaamaan.

 

TsSKAn kokoonpano pullollaan NHL-kokemusta

TsSKA on Jokereille kova, mutta myös ennen kaikkea mielenkiintoinen, vastus. Moskovalaisten laadukkaasta joukkueesta kertoo paljon runsas entisten NHL-pelaajien määrä. Kyseessä ei ole mistään vanhoja jäähdyttelijöitä, vaan parhaassa iässä olevista paluumuuttajista. 

Heistä kenties tunnetuin on 24-vuotias Mikhail Grigorenko. Vielä muutama vuosi sitten venäläishyökkääjästä odotettiin takuuvarmaa NHL-pelaajaa. Buffalo Sabres yritti tuoda väkisin Grigorenkon NHL:ään liian nuorena vahvistamaan heikkoa hyökkäystään, vaikka muutama vuosi AHL:ssä olisi tehnyt hyvää. Nyt Grigorenko on puhjennut kukkaan KHL:ssä ja pelaa piste per peli tahdissa.

NHL-kokemusta löytyy myös TsSKAn takalinjoilta. Nikita Nesterov pelasi taalaliigassa yli 130 ottelua tehden kelvollisia pistemääriä ennen paluutaan maitojunalla KHL:ään. Tällä kaudella venäläispakki on pelannut 22 ottelua ja tehnyt niissä 11 tehopistettä, mikä on kova tahti puolustajalle vähä maalisessa KHL:ssä.

Joukkueen hyökkäyksessä pelaavat lisäksi myös Jannik Hanssen ja Linden Vey. Vikkeläjalkainen Hanssen pelasi monta tehokasta kautta NHL:n alemmissa ketjuissa. Vey puolestaan mätti hurjia tehoja AHL:ssä, mutta siirtymä NHL:ään ei koskaan onnistunut. KHL:ssä peli taas kulkee viimeisen päälle.