Suomi – Venäjä välierä: näitä asioita täytyy parantaa!

Suomi – Venäjä välieräottelu 25.5. MTV3:lta ja C Morelta kello 16:15.

Katso myös: Jääkiekon MM 2019 – täydellinen turnausopas

 

Suomi pelaa tänään MM-välierässä pääsystä finaaliin. Vastaan asettuu tappiotta turnauksessa pelannut Venäjä. Ottelu alkaa kello 16:15, ja se on katsottavissa MTV3:lta sekä C Morelta.

Suomi ja Venäjä pelasivat vastakkain välierässä myös edellisissä Slovakian MM-kisoissa. Tuolloin Leijonat otti 3-0 voiton Mikael Granlundin ilmaveivin saattelemana.

 

Näitä asioita Suomen täytyy parantaa

MM-kisat ovat olleet tähän mennessä Suomelle jättimäinen menestys. Harva asiantuntija veikkasi Leijonia neljän parhaan joukkoon. Käyrä on ollut myös lupaavan nouseva, kun Ruotsi-ottelu oli tähän astisista matseista heittämällä paras.

Ilman erästä ongelmaa puolivälieräottelusta ei olisi edes tullut niin tasainen. Maalivahtipeli ei Suomella toiminut laisinkaan. Kevin Lankinen päästi lähes jokaisen laadukkaamman laukauksen sisään, ja kenttäpelaajat joutuivat raatamaan niskalimassa kompensoidakseen surkeaa maalivahtipelaamista.

Venäjällä erinomaisia yksilöitä on vielä enemmän kuin Ruotsilla. Lankisen tarvitsee näyttää olevansa saamansa vastuun arvoinen. Pelaajat kuten Nikita Kucherov, Alexander Ovechkin ja Evgeni Malkin järjestävät muussa tapauksessa vuosikymmenen kovimman selkäsaunan.

Kenttäpelaajillakin jäi yhdessä asiassa parannettavaa. Suomen puolustajat olivat Ruotsia vastaan pinteessä omalla alueellaan. Kulmaväännöt päättyivät lähes aina ruotsalaisten voittoon, eikä puolustajille tullut tukea hyökkääjiltä. Ruotsi pääsi liian helposti rummuttamaan pitkiä hyökkäyksiä niinä hetkinä, kun hyökkääminen kiinnosti, ja Venäjälle ei voi suoda samaa.