Suomi – USA klo 13.15 – Ottelussa hurjat panokset

USA:n Patrick Kane on noussut jääkiekon MM-kisojen pistepörssin kärkeen. 

Sunnuntain yllättävä jatkoaikatappio Saksalle ei täysin romuttanut Leijonien mahdollisuuksia lohkon voittoon, mutta sen ansiosta Suomi voi jäädä lohkossaan myös kolmanneksi tai neljänneksi ja kohdata puolivälierissä Ruotsin tai Venäjän.

Hyvä uutinen on se, että sijoitus B-lohkossa on täysin Leijonien omissa käpälissä. Jos Suomi ottaa kolmen pisteen arvoisen voiton Yhdysvalloista varsinaisella peliajalla nousee Leijonat jenkkien tavoin 16 pisteeseen kiilaten lohkon kärkeen keskinäisen ottelun perusteella. Kaikki muut tulokset tietävät USA:n lohkovoittoa.

Vedonlyöntiyhtiöiden mukaan puntit ovat tasan ennen tiistain ottelua. NordicBet tarjoaa Suomen voitolle 2.65 kerrointa, joten jenkit ovat hiuksenhienosti suosikki 2.24 kertoimella. Maanantain lepopäivä tuli Suomen kannalta tärkeään paikkaan, sillä kahden tuloskentän luistin painoi Saksaa vastaan, eivätkä vähemmälle vastuulle jääneet 3. ja 4. vitjat pystyneet vastaamaan huutoon, kun siihen oli paikka.

Tiistain peli varhainen alkamisaika tuo oman twistinsä valmistautumiseen. Matsi pelataan paikallista aikaa jo 12:15, kun Suomen viisi edellistä peliä ovat käynnistyneet vasta 20:15. Jäällä nähdään myös MM-turnauksen pistepörssin kolmen kärki. USA:n kapteeni Patrick Kane siirtyi pisteillä 5+10 tehotilaston kärkeen tehtyään Norjaa vastaan sunnuntaina pisteet 2+1. Suomen Sebastian Aholla ja Teuvo Teräväisellä on kummallakin kasassa 14 pinnaa. 

 

Suomi – USA vedonlyönti

Valintoja NordicBetin pelilistoilta.

Suomi – USA: 1-X-2
1 – 2.65
X – 4.45
2 – 2.24

Suomi – USA: Ottelun ylivoimamaalit mukaan lukien jatkoaika
Yli 1.5 – 1.61
Alle 1.5 – 2.20

Suomi – USA: Tekee vähintään yhden maalin
Sebastian Aho – 2.45
Teuvo Teräväinen – 2.75
Mikko Rantanen – 2.75
Eeli Tolvanen – 3.25
Mikel Granlund – 3.25

Kertoimet voivat päivittyä, joten viimeisin kerroin kannattaa tarkistaa aina itse. NordicBetin sivuille voi siirtyä täältä.

 

Suomen mahdolliset sijoitukset lohkossa

Voitto:

 • Lohkovoitto: Suomi voittaa jenkit varsinaisella peliajalla – ei muita vaihtoehtoja.

Kakkossija: 

 • Suomi voittaa USA:n jatkoajalla. Kanada nousisi kolmen pisteen Saksa-voitolla 15-15 tasatilanteeseen, mutta keskinäinen ottelu ratkaisee tasapelin Suomen eduksi.
 • Suomi häviää Yhdysvalloille jatkoajalla ja Kanada voittaa Saksan vasta jatkoajalla. Molemmilla olisi 14 pistettä, mutta kuten edellä keskinäinen peli auttaa Leijonat kakkospaikalle.
 • Suomi häviää jenkeille ja Kanada häviää Saksalle. Tanskan pitäsi myös silloin häviätä Latvialle. Voitolla Tanska nousisi pisteellä Suomen ohi ja jatkoaikavoitolla tasapisteisiin, jolloin keskinäinen ottelu ratkaisi tilanteen juuttien eduksi.
 • Suomi, Kanada ja Tanska voivat kaikki päätyä 14 pisteeseen, jos Suomi häviää jatkoajalla USA:lle, Kanada voittaa Saksan jatkoajalla ja Tanska voittaa Latvian varsinaisella peliajalla. Tasapisteissä järjestys olisi: Suomi, Kanada ja Tanska.

Kolmossija:

 • Suomi häviää USA:lle varsinaisella peliajalla ja Kanada voittaa Saksan. Myös Latvian pitää voittaa Tanska varsinaisella peliajalla.
 • Suomi häviää USA:lle jatkoajalla ja Kanada ottaa kolme pistettä Saksalta. Tanska voittaa Latvian vasta jatkoajalla. 
 • Suomi häviää USA:lle varsinaisella peliajalla tai jatkoajalla ja Kanada voittaa Saksan. Latvia voittaa Tanskan ja nousee isäntien ohi neljänneksi. Keskinäinen ottelu pitää huolen siitä, että Latvia ei voi tasapisteissä ohittaa Suomea.

Nelossija:

 • Suomi häviää Yhdysvalloille. Kanada ja Tanska voittavat ottelunsa varsinaisella peliajalla. 
   

A-lohko:

Ruotsi/Venäjä
Ruotsi/Venäjä
Tsekki (varmistanut 3. sijan)
Sveitsi/Slovakia/Ranska

 

Kaikki ottelunsa pelannut Tsekki on varmistanut A-lohkon 3. sijan. Tiistai-iltana kello 21:15 pelattavan Ruotsi – Venäjä ottelun voittaja voittaa myös A-lohkon. 9 pistettä kerännyt Sveitsi kohtaa kello 13:15 alkavassa pelissä Ranskan, jolla on mahdollisuus nousta 3 pisteen voitolla lohkossa neljänneksi. Sen jälkeen ranskalaisten olisi vielä toivottava, että Slovakia ei voita B-lohkoon tuomittua Valko-Venäjää, mikä vaikuttaa varsin epätodennäköiseltä. Sveitsi varmistaa nelossijan ottamalla vähintään kaksi pistettä Ranskalta.  

 

B-lohko:

Yhdysvallat/Suomi
Yhdysvallat/Suomi/Kanada
Suomi/Kanada/Tanska/Latvia
Suomi/Kanada/Tanska/Latvia

 

Lue lisää