Suomi – Tanska (Jääkiekon U20): Vinkit torstain otteluun!

Torstai 28.12. kello 19:00 Suomi U20 – Tanska U20

Ottelun esittää:
• TV: Yle TV2
• Nettistriimi: Yle Areena

 

Suomi kohtaa U20 maailmanmestaruuskisojen toisessa ottelussaan Tanskan. Juutit ottivat avausottelussaan selkäsaunan USA:lta maalein 9-0. Nyt on suomalaisten vuoro yrittää juhlia tanskalaisten kustannuksella.

Vaikka tasoerot U20-kisoissa ovatkin suurten ja pienten maiden välillä huomattavasti suurempia kuin miesten kisoissa, ei ylimielisyyteen ole varaa. Varoittavaa esimerkkiä ei tarvitse hakea kaukaa. Vuoden 2017 kisoissa Jukka Rautakorven valmentama Suomi hävisi Tanskalle 2-3. Tuolloin peli-ilottomat nuoret leijonat eivät saaneet koneestaan mitään irti ja yritteliäämmät tanskalaiset ottivat ansaitun voiton.

 

https://www.youtube.com/watch?v=BA2hIwh7P_g

Näillä otteilla Suomi hävisi Tanskalle edellisissä kisoissa.

Tanskan avaimet voittoon ovat samat kuin viime vuonnakin. Suomalaisilta viedään peli-ilo passiivisella puolustamisella ja kyttäämisellä. Suomen puolustajat olivat Kanada-ottelun alkupuolella virheherkkiä ja nopealla painostamisella Tanskalla on mahdollisuus kääntää virheet maaleiksi. Mitä pidemmälle peli etenee, sitä heikommaksi tanskalaisten yllätysetu käy ja suomalaisten on helpompaa päästä pelaamaan omilla vahvuuksillaan ja hallita pelin tempoa.

 

Todennäköisyyksiä Tanskan yllätykselle kuvastavat hyvin vedonlyöntiyhtiöiden kertoimet. NordicBet pitää todennäköisimpänä ensimmäisen erän jälkeisenä maalitilanteena Suomen 1-0 johtoa, jolle saa kertoimeksi 4,95. Tanskan yhden maalin johdon kerroin on 16,00. Vastaavia kohteita emme löytäneet kerroinvertailuun Veikkaukselta.

Tasoero joukkueiden välillä on selkeä, ja esimerkiksi Veikkaus antaa Suomen voiton kertoimeksi vaivaiset 1,02. Nuorten leijonien joukkueesta löytyy Liiga-, KHL- ja Pohjois-Amerikan juniorisarjojen pelaajia, kun taas tanskalaisten juniorit pelaavat pääosin Tanskan omaa heikkotasoisempaa liigaa. Esimerkiksi tanskalaisten johtavista pelaajista ykkössentteri Nikolaj Krag Christensen on tehnyt tällä kaudella Tanskan liigassa kahdeksassa ottelussa neljä tehopistettä, kun taas joukkueen ykkösmaalivahti Kasper Krog on torjunut kotimaansa liigassa torjuntaprosentilla 88. Ensimmäisten kierrosten NHL-varauksia joukkueesta ei löydy ainuttakaan.

Tanskalaiset eivät saaneet USA:ta vastaan kuin 17 laukausta maalia kohti. Suomen kokenutta ja tasaisen vahvaa puolustusta vastaan hyökkääminen on tuskin sen helpompaa, joten Tanskan tulee hyödyntää ne harvat maalipaikat, jotka joukkue saa. Suomen maalivahdille ottelu ei varmasti tule olemaan helppo.

 

https://www.youtube.com/watch?v=HM2gPA38304

Kisojen kotijoukkue USA ryöpytti Tanskaa runsaslukuisesti.

Avausottelun jälkeen Suomen päävalmentaja Jussi Ahokas sekä pelaajat Eeli Tolvasen johdolla antoivat sapiskaa Suomen ylivoimapelille. Välipäivänä erikoistilannepeliin on varmasti kiinnitetty huomiota ja sen voi olettaa olevan aiempaa suoraviivaisempaa. Ylivoimapelaajilla onkin todistettava, että he pystyvät tekemään heikompaa maata vastaan maaleja. Muussa tapauksessa Ahokas on pakotettu pohtimaan ylivoimakoostumuksia uudelleen. Suomen materiaalin ylivoimaan uskoville on tarjolla maukkaita kertoimia. NordicBet tarjoaa Suomen yli viiden maalin voitolle kerrointa 2,37. Unibet tarjoaa hieman paremmat marginaalit. Suomen viiden tai useamman maalin voitto saa kertoimen 2,75. Yli kuuden maalin voitto 4,30-kertoimella on myös hyvä kohde katsojalle, joka hakee ottelutapahtumaan lisää jännitettävää.

 

Lue lisää

 

TVmatsit.com on Suomen suosituin TV-urheilun opas.