Suomi saa vieraakseen Kreikan torstai-illan trillerissä

Torstai 5.9. klo 21:45 Suomi – Kreikka
TV:
Viasat Jalkapallo HD, Viaplay ja Viafree

 

Suomalaiset futiksen ystävät elävät nyt poikkeuksellisen jännittäviä aikoja. Vaikka jalkapallon EM-karsintaa on pelattu vasta neljä kierrosta, on Huuhkajilla tänään tilaisuus ottaa ratkaiseva askel kohti historian ensimmäistä arvokisapaikkaa. Tehtävä ei ole mahdoton, sillä pitää Markku Kanervan miehistön pitää voittaa Ratinan stadionilla Kreikka, joka kaatui vajaa vuosi sitten Tampereella UEFA:n Kansojen liigan pelissä maalein 2-0. 

Tähän asti kaikki ottelunsa voittanut Italia marssii lohkosta EM-turnaukseen, mutta toinen kisapaikka on täysin yhdeksän pistettä saalistaneen Suomen käsissä, kun päävastusjat – Bosnia ja Kreikka – ovat vain neljässä pisteessä. Voitolla etumatkaa Kreikkaa repäisi jo kahdeksaan pisteeseen, mikä käytännössä tarkoittaisi helleenien putoamista kisajunasta.    

Onneksi Huuhkajat ovat pelanneet erinomaisesti Ratinalla, joka on myyty tämän illan otteluun viimeistä jakkaraa myöten loppuun. Suomi on voittanut Tampereella viisi viimeisintä peliään päästämättä maaliakaan. Myös Suomen loukkaantumistilanne on hyvä, joten Markku Kanerva pääsee Kreikka-peliin parhaalla kokoonpanollaan. Loukkaantumisia enemmän Kanerva joutuu miettimään joukkueensa vireystilaa, sillä esimerkiksi Glen Kamaran ja Fredrik Jensenin kaltaiset pelaajat ovat saaneet verrattain vähän vastuuta seurajoukkueissaan.  

Kreikka on onnistunut voittamaan EM-karsinnaissa vain Liechtenstein sekä nipistämään vieraissa tasapelin Bosnia Hertsegovinalta. Kaksi helleenien viimeisintä peliä on päättynyt tappioon. Maan liitto vielä sulatti 3-0 häviön Italialle, mutta kesäkuussa kärsitty tappio Armenialle johti päävalmentaja Angelos Anastasiadisin potkuihin. Suomen vastaan Kreikka pelaa ensimmäisen matsinsa hollantilaisen John van’t Schipin komennossa.

EM-karsinta – lohko J

Italia 12p
Suomi 9p
Armenia 6p
Kreikka 4p
Bosnia 4p
Liechtenstein. 0p

Kaksi parasta joukkuetta jatkavat EM-lopputurnaukseen.

J-lohkon otteluohjelma:

8.9. Suomi–Italia klo 21.45. Tampere, Armenia–Bosnia ja Hertsegovina, Kreikka–Liechtenstein.
12.10. Bosnia ja Hertsegovina–Suomi klo 19, Liechtenstein–Armenia, Italia–Kreikka.
15.10. Suomi–Armenia klo 19 Turku, Liechtenstein–Italia, Kreikka–Bosnia ja Hertsegovina.
15.11. Suomi–Liechtenstein klo 19 Helsinki, Armenia–Kreikka, Bosnia ja Hertsegovina–Italia.
18.11. Kreikka–Suomi klo 21.45, Italia–Armenia, Liechtenstein–Bosnia ja Hertsegovina.