Suomi kohtaa Saksan ennen tosipelejä – panokset jo katossa

Suomi – Saksa 21.5. MTV3:lta ja C Morelta kello 13:15.
 

 

Suomi kohtaa tiistaina viimeisessä alkusarjan ottelussaan Saksan. Matsi alkaa jo puolenpäivän jälkeen kello 13:15 ja on katsottavissa joko MTV3:lta tai C Morelta.

Voittamalla ottelun Suomi varmistaisi A-lohkon voiton. Näin puolivälierässä tulisi paperilla helpompi vastus, todennäköisesti Sveitsi. Muut puolivälierävaihtoehdot ovat Venäjä, Tshekki ja Ruotsi.

 

Saksan terävin kärki Suomen edellä

Saksa on pelannut vahvat MM-kisat, vaikkei joukkue olekaan onnistunut voittamaan kärkimaita. Saksa on esittänyt Suomen tapaan kypsää puolustuspeliä ja ainoastaan Kanada sai joukkueen selkärangan katkeamaan tykittämällä kahdeksan maalia.

Vaikka materiaalissa Saksa jää Suomelle selväksi kakkoseksi, kärkipelaajissa joukkue vie selvän voiton. Saksan selkeä ykköstähti on Leon Draisaitl, joka pyssytti NHL-kaudella tehot 50+55. Maalissa puolestaan torjuu Colorado Avalanchen maalivahti Philipp Grubauer. Tulokaskauden NHL:ssä pelannut Dominik Kahunkin viimeisteli menneellä sesongilla 37 pistettä.

Edelliset ottelut Ranskaa ja Iso-Britanniaa vastaan eivät ole tarjonneet Suomelle haastetta mutta Saksa on eri planeetalta. Nyt Leijonien täytyy olla jälleen parhaimmillaan viedäkseen kriittiset pisteet nimiinsä. Erityisesti ylivoimapeli yskähteli Ranskaa vastaan. Nyt on Suomen viimeinen mahdollisuus hioa peli kuntoon ennen elintärkeää puolivälieräottelua.