Suomi – Etelä-Korea alkamisaika ja TV-lähetykset | Jääkiekon MM

Suomi - Etelä-Korea jääkiekko TV

Suomi kohtaa Etelä-Korean jääkiekon MM-kisojen avausottelussa 5. toukokuuta.

 

Suomi kohtaa jääkiekon MM-kisojen 2018 avausottelussa lauantaina 5. toukokuuta Etelä-Korean. MTV3 ja C More esittävät kello 17:15 alkavan ottelun suorana. Perjantai-iltapäivällä Herningssä vedettyjen harjoitusten perusteella Leijonien päävalmentaja Pekka Marjamäki on odotetusti kasannut NHL-miesten ympärille kaksi kovaa ketjua. Vain menneellä kaudella Yugra Khanty-Mansiyskia edustanut Veli-Matti Savinainen on päässyt ainoana NHL:n ulkopuolisena pelaajana kahteen ensimmäiseen vitjaan.

Leijonien ketjut Etelä-Korea -otteluun

 

Hyökkäys

Mikko Rantanen – Mikael Granlund – Kasperi Kapanen
Teuvo Teräväinen – Sebastian Aho – Veli-Matti Savinainen
Sakari Manninen – Antti Suomela – Pekka Jormakka
Saku Mäenalanen – Janne Pesonen – Marko Anttila

Puolustus

Miro Heiskanen – Ville Pokka
Markus Nutivaara – Miika Koivisto
Tommi Kivistö – Julius Honka
Juuso Riikola

Maalivahti

Harri Säteri (varalla Ville Husso)

* ketjut ja tieto Miro Heiskasen pelaamisesta päivietty lauantaina 5.5. kello 11:40

Suomi leimasi torstaina 20 pelaajan kisapassit. Hieman yllättäen joukosta puuttui superlahjakas Miro Heiskanen, joka oli Leijonien mukana myös PyeongChangin olympiaturnauksessa. Maajoukkueen ilmoituksen mukaan yllättävä päätös johtuu Heiskasen sairastelusta. HIFK:n superlupaus on kuitenkin toipunut täyteen pelikuntoon ja ottaa paikan Suomen ykkösparissa Ville Pokan rinnalla. 

Maajoukkueeseen nimetyistä pelaajista maalivahti Eero Kilpeläinen, puolustaja Niko Mikkola sekä hyökkääjät Mika Niemi ja Olli Palola saavat vielä odottaa leimaa kisapassiinsa eivätkä siten pelaa avausottelussa Etelä-Koreaa vastaan. 
 

MM-kisojen TV-lähetykset

MTV3 esittää kaikki Leijonien ottelut sekä ratkaisuottelut, kun taas kaikki MM-kisojen 64 ottelua voi katsoa suorana ilman mainoskatkoja C Moren välityksellä. C Moren tilaus maksaa 24,95 euroa kuukaudessa ja sen voi perua tästä ilman irtisanomisaikaa. Jos C Moren tilauksen tekee MM-kisojen avausviikonloppuna, voi 30 päivän tilauksella katsoa muun muassa Espanjan (13.5.) ja Monacon (27.5.) F1-osakilpailut. Voit tilata C Moren MM-kisojen ajaksi tästä linkistä.
 

 

Etelä-Korean joukkue

Etelä-Korea osallistuu tänä keväänä ensimmäistä kertaa jääkiekon maailmanmestaruusturnaukseen. Ex-NHL-pelaaja Jim Paekin valmentama ryhmä sijoittui viime vuonna vuonna 1A divisioonassa toiseksi ansaiten nousun pääsarjaan. Etelä-Korean jääkiekko lähti nousuun sen jälkeen, kun maalle myönnettiin vuonna 2011 PyeongChangin talviolympilaiset, jotka järjestettiin tämän vuoden helmikuussa. Nykyinen joukkue on yhdistelmä Pohjois-Amerikassa syntyneitä korealaistaustaisia pelaajia sekä Korean oman kiekko-ohjelman kasvatteja. 

Maalivahdit 

Matt Dalton on selkeä ykkösvalinta Korean maaliin. Kolme kautta KHL:ssä (2011-2014) torjunut veskari viimeinen tekee eron tappion ja rökäletappion välillä. Olympialaisissa Daltonin taakse tehtiin neljässä ottelussa 15 maalia, kun oma joukkue sai aikaiseksi vain kolme osumaa.  

Puolustus

Kolme kanadalaispelaajaa muodostavat Etelä-Korean puolustuksen selkärangan. Olympialaisissa Alex Plante kellotti 23:22 minuuttia jääaikaa per ottelu Eric Reaganin ja Bryan Youngin saadassa lähes yhtä paljon vastuuta. Kolmikko uurastaa niin tasakentällisin kuin ali- ja ylivoimalla. Paekin ajatuksena on, että vähintään yksi kanadalaisista on jäällä koko ajan. Koreassa kasvaneista pelaajista Won Jun Kim pelasi suurimmat minuutit (21:19 per ottelu) olympialaisissa jääden tehotilastossa vain kaksi maalia pakkaselle. 

Hyökkäys

Maalinteko Korean joukkueen akilleen kantapää. Kolme osumaa neljässä matsissa ei riitä otteluiden voittamiseen. Joukkueen pelinopeus ei riitä laadukkaiden maalipaikkojen rakentamiseen, mutta olympiakokemus auttaa varmasti MM-kisojen vauhtiin sopeutumisessa. PyeongChangissa kanadalaissyntyinen Brock Radunske, Jin Hii Ahn sekä Minho Cho vastasivat korealaisten maaleista.

Valmennus 

Matkalla pääsarjaan Etelä-Korea voitti Jim Paekin johdolla Kazakhstanin, Puolan, Unkarin ja Ukrainen häviten vain Itävallalle. Tanskan kisat ovat opintomatka Etelä-Korealle. Voitot saavat vielä odottaa, joten tiukkojen pelien pelaaminen on hyvä tavoite.  

 

https://www.youtube.com/watch?v=VL_Tbsq85yM

Suomen nukahdus 2. erässä toi Etelä-Korean maalin päähän.

 

Suomi ja Etelä-Korea 

Etelä-Korea on Suomelle edelleen melko tuntematon vastus, vaikka joukkueet kohtasivatkin vain kolme kuukautta sitten olympialaisissa. Leijonat otti ja korealaisista 5-2 voiton nihkeän esityksen jälkeen. Matsia kuvaa hyvin se, että päävalmentaja Lauri Marjamäki joutui toisessa erässä käyttämään aikalisän saadakseen ryhtiä joukkueensa peliin. 

Suomi menetti hetkellisesti ottelun hallinnan 3-0 tilanteessa, kun Radunske ja Ahn yllättivät Mikko Koskisen peräjälkeen reilun kahden minuutin sisään saaden kotiyleisön villiintymään. Kolmannessa erässä Leijona-ryhmä palasi jälleen kuskin paikalle tekemällä kaksi maalia.
 

Vedonlyönti

Vedonlyöntiyhtiöt eivät juurikaan luota Etelä-Korean mahdollisuuksiin Suomea vastaan, sillä Leijonien voitolle tarjoukset Leijonien voitolle liikkuvat 1.02 – 1.05 paikkeilla. Suomen voittoa on siis pelattava tasoituksella. Leijonien ja korealaisten tasoeroksi lasketaan viisi maalia, kun ottelun maaliodotusarvo liikkuu 6 – 6.5 maalissa. Unibet tarjoaa uusille asiakkailleen mahdollisuuden pelata Suomen voittoa Etelä-Koreasta peräti 50.00 kertoimella, mikä lienee ylivomaisesti houkuttelevin pelikohde tähän muuten selvään otteluun. Tarjouksen voi hyödyntää tästä linkistä.

 

Lue lisää

 

TVmatsit.com on Suomen suosituin TV-urheilun opas.