Suomi altavastaajana Kanadan kaatoon – Kontiolan tehoketju uusiksi

 

Eurosport Playerin saat olympialaisten ajaksi yhden euron hintaan tästä linkistä. Tarkempia lisätietoja löydät artikkelistamme.

Katso myös: 
• Olympialaisten jääkiekko -turnausopas
• Olympialaisten ohjelma ja TV-lähetykset

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue taistelee paikasta olympialaisten välierässä tänään kello 14:10 alkavassa ottelussa Kanadaan vastaan. TVmatsit.com vilkaisi ratkaisuottelun alla vedonlyönnin kertoimia.

Veikkaus ja NordicBet antavat molemmat vaahteranlehtipaitojen voitolle 2.30 kertoimen. Todennäköisyysprosentiksi konvertoituna Kanada on Veikkauksella 43,48 % ja NordicBetilla 43,67 % suosikki.

Tasapelin todennäköisyys molemmilla yhtiöillä on runsaan 23 prosentin luokkaa ristin tarjouksen ollessa Veikkauksella 4.30 ja NordicBetilla 4.25.

Sen sijaan vierasjoukkueeksi merkityn Suomen voiton kohdalla yhtiöt eivät ole enää niin yksimielisiä. Veikkaus on laskenut Leijonien voiton todennäköisyydeksi 41,67 % ja NordicBet vain 37,74 %. Kertoimissa tämä tarkoittaa sitä NordicBetilla pelaava saa Suomen voitolle 2,65 hinnan ja Veikkauksen asiakas 2,40. Ero Suomen kertoimen palautuksen välillä on melko tuntuva 10,4 prosenttia.  

Keskiviikkoaamuna kello kymmenen haettujen kertoimien palautusprosentti Veikkauksella on 92,5 ja 95,3 NordicBetillä.

Kertoimet Veikkaus (1X2):
2,30 – 4,30 – 2,40

Kertoimet NordicBet (1X2):
2,30 – 4,25 – 2,65

Lisää Veikkauksen kertoimia tästä.
Lisää NordicBetin kertoimia tästä.

 

Hartikainen katsomoon Peltola 13. hyökkäjä

Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki lähettää miehistönsä Kanadan kaatoon suurten ketjumuutosten siivittämänä. 

Varhain aamulla twiitattujen kokoonpanotietojen Jukka Peltola on pudotettu kakkosketjusta Kärppien Julius Junttilan tieltä. Liigassa pisteet 12 + 39 tehtaillut Junttila ei ole saanut parastaan irti olympiakaukalossa, mutta siirto Petri Kontiolan ja Eeli Tolvasen rinnalle saattaa murtaa kipsin. Tapparaa edustava Peltola on Kanadaa vastaan 13. hyökkääjä.

KHL:ssä Salavat Julajev Ufan paidassa pisteet 20+19 paukuttaneen Teemu Hartikaisen Marjamäki on puolestaan passittanut katsomoon. Maalintekijän roolin kaavailtu kookas laitahyökkääjä ei ole saanut kuparista rikki olympiaturnauksessa.

Puolustuksessa Tapparan Mikko Lehtonen korvaa Jokerien Tommi Kivistön pelaavassa kokoonpanossa. 24-vuotias Lehtonen on tähän asti huilannut kaikki Leijonien pelit, joten kisa-avaus ei voisi tulla tiukempaan paikkaan. Tiistain ottelussa Etelä-Koreaa yhdellä ylivoimamaalilla kurittanut Juuso Hietanen on Kanadaa vastaan Suomen 7. pakki.

Kentälliset Kanada-otteluun

Pyörälä – Kemppainen – Manninen
Junttila – Kontiola – Tolvanen
Savinainen – Koskiranta – Enlund
Osala – Lajunen – Anttila
13. hyökkääkä: Peltola

Heiskanen – Lepistö
Koivisto – Lehtonen
Ohtamaa – Kukkonen
7. puolustaja: Hietanen

Koskinen
(Rämö)

 

Lue myös nämä

TVmatsin on Suomen suosituin urheilun TV-opas