Sunnuntain TV-tärppi: Valioliiga palaa päiväksi Ylelle

Sunnuntai 5.11. kello 18:30, Chelsea – Manchester United
Yle TV2, Viasat Jalkapallo HD ja Viaplay

 

Satunnainen TV-katsoja saattaa tänä iltana hieraista silmiään nähdessään Manchester Unitedin Romelo Lukakun juoksevan pallon perässä Ylen kakkoskanavalla. Kysymys ei ole jostain hämärästä Cup-kilpailusta, jonka lähetysoikeudet ovat päätyneet puolivahingossa Yleisradiolle, vaan Valioliigan kärkikamppailusta.

Miksi? Useiden huippusarjojen Suomen TV-oikeudet omistava Viasat haluaa tehdä tuotettaan tutuksi suuremmalle yleisölle tavoitteenaan houkutella kanavapaketeilleen uusia tilaajia. Aiemmin Viasatin tarjontaan on voinut tutustua “vapaan katselun viikonloppuina”, joilloin kanava on poistanut maksumuurinsa.

Yleisradion on ollut  kohtuullisen helppoa suostua diiliin, koska Viasat myy TV-ottelunsa alle markkinahinnan. Yle täyttää julkisenpalvelun tehtävänsä tarjoamalla katsojilleen mielenkiintoista sisältöä järkevin kustannuksin.

 

Hiihto kiinnostaa hiihtokansaa

Viasatin ja Ylen yhteistyön ensimmäinen testipallo, AC Milanin ja Juventuksen kohtaaminen Serie A:ssa, ei löytänyt maaliin. Viime lauantaina parhaaseen katseluaikaan esitetty italialainen huippufutis kiinnosti vain 115000 katsojaa jääden muun muassa Hiihdon Suomen cupin viestien, 362000 katsojaa, jalkoihin.

Sunnuntaina futisdiggareille on luvassa astetta kovempaa huumetta, kun Chelsea ja Manchester United kohtaavat Stamford Bridgellä. Brittifutis liikutttaa suomalaisia enemmän kuin puolustusvoittoisen lätynkäännön maineessa oleva Serie A. Ennen kaikkea Valioliigalla on täällä perinteet. Kapakkakeskusteluissa muistellaan edelleen kaiholla aikaa, jolloin Vakioveikkaus-kupongin kotiinjaksamista saattoi jännittää lauantaisin TV2:n ääressä. Kaikesta huolimatta Romelu Lukakuku hävinnee kilpailun katsojista Hiihdon Suomen cupin viesteille. 

 

Lue lisää

TVmatsit.com on Suomen suositun TV-urheilun opas.