Spursin ja Cityn kohtaaminen maanantain helmenä

Kevin de Bruyne saanee ensimmäisen Valioliiga-starttinsa sitten elokuun. 

Maanantai 29.10. klo 22:00 Tottenham – Manchester City
TV:
Viasat jalkapallo HD ja Viaplay

 

Sunnuntaina Wembleyllä pelatun NFL-ottelun ansiosta Tottenhamin ja Manchester Cityn kohtaaminen nähdään vasta tänä iltana. Jalkapallon puolesta sopii toivoa, että Jacksonville Jaguars ja Philadelphia Eagles eivät ole myllänneet kenttää perunapelloksi. 

 

Sarjataulukossa viidentenä oleva Tottenham on ottanut neljä peräkkäistä voittoa, mutta siitä huolimatta vedonlyöntimarkkina ei luota pohjoislontoolaisten mahdollisuuksiin vain kaksi pistettä enemmän kerännyttä Manchester Cityä vastaan. Spursin kotivoitolle nimittäin tarjotaan yhtiöstä riippumatta yli viiden kerrointa. 

Jan Verthongen, Dele Alli ja Danny Rose ovat melko varmasti sivussa, mikä tekee Mauricio Pochettinon miehistöstä vaarallisen kapean. Valioliigassa argentiinalaismanageri on käytännössä luottanut vain 16 kenttäpelaajaan, joten vaihtopenkille on nimettävä täytemiehiä. Tottenhamin passiivisuus siirtoikkunan aikana onkin kerännyt ansaitusti moiteitta. Ottelusiirto pistää Pochettinon ryhmän hankalaan rakoon, sillä joukkue pelaa jo keskiviikkona Liigacupin ottelun West Hamia vastaan.  

Manchester City on tehnyt viidessä edellissä Valioliigan pelissään 18 maalia, vaikka mukaan mahtuu 0-0 tasapeli Liverpoolin vieraana. Ylivoimainen pallonhallinta vaikuttaa olevan tehokkain keino varjella omaa maalia, sillä palloa noin 70 % ajasta pyörittävä City on päästänyt kuluvalla sesongilla vain kolme maalia. 

Kauden avausottelussa Arsenalia vastaan loukkaantunut Kevin de Bruyne pääsi kentälle edellisellä kierroksella ja saattaa saada ensimmäisen Valioliiga-starttinsa sitten elokuun. Kakkoskärki Gabriel Jesuksen maalivire lienee manageri Pep Guardiolan ainoa oikea huolenaihe. Yhden maalin vajaassa 300 minuutissa iskenyt brasilialainen ei ole tähän asti tarjonnut riittävää haastetta Sergio Aguerolle