Spurs testaa sunnuntaina ManU:n tason

All smiles – Mourinhon lähtö on piristänyt Old Traffordin tunneltmaa. 

Sunnuntai 13.1. klo 18:30 Tottenham – Manchester United 

TV: Viasat Jalkapallo ja Viaplay 

Lue myös: ManU:n voitolla 185 € tili vain 10 € sijoituksella. 

 

Manchester United on voittanut kaikki viisi peliään sen jälkeen, kun seura erotti joulukuun 18. päivä managerin tehtävää kaksi ja puoli vuotta hoitaneen Jose Mourinhon. Ero potkuja edeltävän ja seuraavan ajan välillä on päätähuimaava. ManU pelasi 18 Valioliigan kierrosta Mourinhon alaisuudessa tehden vain kerran vähintään neljä maalia. Vaikka Ole Gunner Solskjaer on johtanut peliä vasta neljässä sarjapelissä, on neljän maalin raja ylittynyt jo kaksi kertaa. 

Solskjaer on rekordi kuitenkin helppo mitätöidä viittaamalla poikkeuksellisen helppoon sarjaohjelmaan. Cardiff, Huddersfield, Bournemouth ja Newcastle ovat Manchester Unitedia selvästi heikompia joukkueita, joiden voittaminen pitäisi olla peruskauraa ylivoimaisilla resursseilla kasatulle seuralle. Sunnuntaina Solskjaer joutuu ensimmäistä kertaa todelliseen testiin, kun United matkustaa Wembleylle sarjassa kolmantena olevan Tottenhamin vieraaksi. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran elokuussa, jolloin Spurs naputteli ensimmäisiä nauloja Mourinhon arkkuun hakemalla Old Traffordilta 3-0 vierasvoiton. 

Sunnuntain matsin pitäisi näyttää onko Cardiffin peräsimessä flopannut Solskjaer enemmän kuin vain mukava tyyppi, joka on onnistunut puhdistamaan Manchester Unitedin myrkyttyneen työilmapiirin. Asetelma on myös siinä mielessä mielenkiintoinen, että Tottenhamin Mauricio Pochettinoa pidetään yhtenä vahvimpana ehdokkaan Manchester Unitedin pitkäaikavälin manageriksi. Solskjaer hoitaa managerin tehtävää toistaiseksi vain keikkatyöläisenä, vaikka norjalainen on ilmoittanut kiinnostuksensa pitempää pestiä kohtaan. Onnistuminen Valioliigaan eliittimanagereihin kuuluvaa Pochettinoa vastaan nostaisi Solskjaerin osaketta Manchesterin Unitedin johtakunnan mielissä.

Kokoonpanot: 

Tottenham (4-4-2) XI: Lloris; Trippier, Alderweireld, Sanchez, Rose; Winks, Sissoko, Eriksen, Dele Alli; Son, Kane.

Manchester United (4-3-3) XI: De Gea; Young, Lindelof, Jones, Shaw; Herrera, Matic, Pogba; Lingard, Rashford, Martial.