Lihooko pörssikärki Lehtosen pistetili SKA:n kustannuksella?

Sunnuntai 15.9. klo 17:00 SKA Pietari – Jokerit 
TV:
Viasat Jääkiekko ja Viaplay

 

Vaikka Jokereiden KHL-kausi on käynnistynyt vaihtelevissa merkeissä, on puolustaja Mikko Lehtonen ottanut helsinkiläisseurassa lentävän lähdön. Viime kaudella Ruotsin pääsarjaa HV71 paidassa pelannut Lehtonen on tehnyt viidessä matsissa jo seitsemän (3+4) tehopistettä ja johtaa koko KHL:n pistepörssiä. Seitsemän pistettä on myös TsSKA Moskovan hyökkääjä Kirill Kaprizovilla, joka on yhden maalin lisäksi antanut kuusi syöttöä.  

Viime kauteen verrattuna Letosen tehopiikki on hurja, sillä HV:ssa pisteitä 61 ottelussa syntyi 29. Erityisesti kuluvan kauden maalitahti on ollut huima, sillä viime kaudella täysi osumia syntyi kuusi. Perjantaina Lehtonen saalisti tehot 1+2, kun Jokerit hävisi jatkoajalla Torpedo Nizhni Novgorodille. Tappio oli Lauri Marjamäen miehistölle katkera, sillä joukkue päästi Torpedon nousemaan 3-0 ja 4-1 tappioasemasta tasoihin ja venyttämään matsin jatkoajalle.  

KHL:n sunnuntain huippuottelussa Jokerit pääsee ottamaan mittaa Pietarin SKA:sta, joka hävisi niin ikään oman pelinsä perjantaina Moskovan TsSKA:lle. SKA:n paidassa nähdään suomalaispelaajat Jori Lehterä ja Joonas Kemppainen