Voisiko Salibandyliigan playoffien televisionti olla enää sekavampaa?

salibandyliigan-pudotuspelit-ohjelma-ja-tv-lahetykset

Salibandyliigan tämän kevään pudotuspelien televisiointi on vaikeaa ottaa selkoa.

Kampanjat:
• Ruutu+ kuukaudeksi veloituksettomasti täältä
• Elisa Viihde Sport kuukaudeksi veloituksettomasti täältä

Muihin kotimaisiin palloilusarjoihin verrattuna Salibandyliigan pudotuspelien televisiointi on järjestetty varsin poikkeuksellisella tavalla, sillä lähetykset on jaettu kolmen kaupallisen palveluntarjoajan kesken. Näiden lisäksi Yleisradio esittää 21. huhtikuuta järjestettävän Superfinaalin. 

Ruutu+ esittää perjantaina käynnistävän Nokian KrP:n ja SPV:n välisen sarjan. VeikkausTV puolestaan näyttää keskiviikkona alkaneen puolivälierien ainoan paikallissarjan, jossa kohtaavat EräViikingit ja Westend Indians.

Lauantaina starttaavan Tampereen Classicin ja Espoon Oilersin välisen sarjan voi katsoa Elisa Viihde Sportilta, joka tarjoaa myös Happeen ja TPS:n puolivälieräkohtaamiset. Elisa esittää myös perjantaina alkavan Steelersin ja KooVeen välisen putoamissarjan. 

Useasta palveluntarjoajasta huolimatta salibandyliigan pudotuspelien seuraaminen ei juurikaan rasita kukkaroa, koska VeikkausTV on yhtiön asiakkaille ilmainen. Tämän lisäksi Ruudun ja Elisan palveluihin voi uutena asiakkaana tutustua kuukauden ajan ilmaiseksi sitoutumatta maksulliseen tilaukseen. Oheisista linkeistä voi tilata kuukauden ilmaisen jakson:

Ruutu+ kuukaudeksi veloituksetta
Elisa Viihde Sport kuukaudeksi veloituksetta

Otteluparit

Nokian KrP – SPV 

Ensimmäinen ottelu perjantaina 16.3. kello 18:30. Katso täältä: Ruutu+

Liigan runkosarjassa toiseksi yltänyt Nokia valitsi vastustajakseen seitsemänneksi sijoittuneen SPV:n. Valinta saattaa osoittautua nokialaisten kannalta virheeksi, koska kokenut SPV todennäköisesti pystyy nostamaan tasoaan tosipelien alkaessa. Lokakuussa pelatussa Eurooppa Cupissa SPV antoi näytteen osaamisestaan voittamalla Sveitsin mestari Wiler Ersingenin sekä pelaamalla kaksi tiukkaa erää Ruotsin mestari Falunia vastaan ennen kuin ottelu repesi päätöserässä ruotsalaisen eduksi.

Suunnilleen kaksi kolmasosaa SPV:n joukkueesta on jo voittanut SM-kultaa, kun taas nokialaisten playoff-kokemus on ohkaista. KrP:n ykköskenttä Henri Johanssonin johdolla on koko liigan eliittiä ja tullee pelaamaan  lähes puolet kaikista otteluista kakkos- ja kolmosvitjan vuorotellessa jarrukenttänä.

SPV:n materiaali on tasaisempi ja se saattaakin pyrkiä väsyttämään Nokian ykkösen. Maalivahtipeli ei ole kummankaan joukkueen vahvuusalue. Nokilaisten Santeri Pohjosella on lahjoja, mutta suoritusvarmuus on suuri kysymysmerkki, joten tasaisempi Antti Kortetmaa saattaa kantaa torjuntavastuun. 

Arvio sarjasta: SPV jatkoon voiton 4-2.
Vedonyönti: Avausottelun maaliodotusarvon linja on 12,5 maalia, mikä on paljon SPV:n pelatessa todella tarkasti.

EräViikingit – Indians

Toinen ottelu perjantaina 16.3. kello 18:30. Katso täältä: VeikkausTV

EräViikingit ja Indians ottivat varaslähdön Salibandyliigan pudotuspeleihin pelaamalla ensimmäisen ottelunsa jo keskiviikkona. Avauspeli Energia Areenalla päättyi Indiansin 3-2 vierasvoittoon, joka oli samalla westendinläisten historian ensimmäinen voitto EräViikingeistä.

Indians on myös aiempina vuosina onnistunut varastamaan puolivälierien ensimmäisen ottelun ja hyytynyt sarjan edetessä. EräViikinkejä vastaan kaava lienee sama. Indiansilla on vielä edellytykset voittaa  perjantain kotiavaus, mutta sen jälkeen sarjan pitäisi kääntyä laajemmalla materiaalilla jyräävälle Erälle. Neljä pelaajaa Indiansin ykköskentästä on ehtinyt käydä tutustumassa maajoukkuekuvioihin, mutta seuraavien kenttien laatu ei riitä puolivälieräsarjan voittoon.   

Arvio sarjasta: EräViikingit jatkoon voiton 4-2 tai 4-1.
Vedonyönti: Avauspeli päättyi 2-3, vaikka sille laskettu yli/alle linja oli 11,5 maalia. Seuraavissakaan peleissä tuskin nähdään maalijuhlia.

 

Classic – Oilers

Ensimmäinen peli lauantaina 17.3. kello 17:00. Katso täältä: Elisa Viihde Sport

Materiaaliltaan ylivoimanen Classic kävelee nipin napin pudotuspeleihin selvinneen Oilers yli. Ensimmäisessä ottelussa pilee Oilersin mahdollisuus ottaa yksi voitto sarjassa, mutta siihen vaadittaisiin maalivahti Joonas Kaltiaiselta huippupeli. Jos Oilers ei onnistu voittamaan avausottelua, marssii hallitseva mestari jatkoon otteluvoiton 4-0. Oilersin joukkueesta ei löydy rakaisijoita, kun Classicilla on niitä kolmessa kentässä.

Arvio sarjasta: Classic jatkoon 4-0. 

Happee –TPS 

Ensimmäinen peli lauantaina 17.3. kello 18:30. Katso täältä: Elisa Viihde Sport

Happeen ja TPS:n kohtaaminen nousee todennäköisesti parhaaksi puolivälieräpariksi. Vastakkain ovat Happeen viihdyttävä hyökkäyspeli ja TPS tarkka puolustus. Materiaaliltaan Happee on Classicin jälkeen sarjan paras joukkue siittä huolimatta, että jyväskyläiset jäivät runkosarjassa vasta neljänneksi. Menestysvalmentaja Seppo Pulkkisen lähtö on jättänyt joukkueeseen auktoriteettipulan, joka heijastuu kentälle kurittomuutena.

Jos Happee löytää parhaan tasonsa voi tämä sarja katketa suoraan neljässä ottelussa, mutta TPS:llä on kaikki mahdollisuudet venyttää ratkaisu seitsemänteen peliin. MM-kisojen arvoikkaimmaksi pelaajaksi valitulta Peter Kotilaiselta odotetaan pudotuspelien alla roimaa tason nostoa tasapaksun runkosarjan jälkeen. TPS:n avainpelaajia ovat maalivahti Pyry Luukkonen sekä kovaotteiset puolustajat Mikko Stenfors ja Olli Laine, jotka panevat Happeen taiteilijoiden hermokontrollin testiin. Maalivahtivalinta voi myös muodostua Happeelle ongelmaksi, sillä joukkueelta puuttuu selkeä ykköstorjuja.

Arvio sarjasta: TPS jatkoon 4-3. 

Lue lisää:

 

TVmatsit.com on Suomen suosituin TV-urheilun opas.