EräViikingit veitsi kurkulla Otahallissa – ErVi edelleen suosikki

 

28.3. kello 18:30 Indians – EräViikingit 
Stream: VeikkausTV

 

Viime keväänä Superfinaaliin yltänyt EräViikingit löytää itsensä odottamattomasta tilanteesta Salibandyliigan puolivälierissä, sillä joukkuetta uhkaa putoaminen playoffien avauskierroksella. Etukäteen altavastaajaksi arvioitu Indians johtaa ottelusarjaa 3-2 ollen yhden kiinnityksen päässä semifinaaleista.

EräViikingit voitti historiansa ensimmäisellä kaudellaan Suomen Cupin ja SM-hopeaa. Nykyistä fuusioaseuraa edeltäneestä kaksikosta Tapanilan Erä ja Vuosaaren Viikingit vähintään toinen on ollut mukana Salibandyliigan puolivälierissä keväästä 2003 lähtien, joten Indiansin voitto tämän illan ottelusta olisi ErVin kannalta todellinen rimanalitus. 

Kaikesta huolimatta runkosarjassa kolmanneksi sijoittunut ja materiaaliltaan vahvempi EräViikingit on edelleen vedonlyöntiyhtiöiden suosikki voittamaan keskiviikon matsin. Veikkaus antaa helsinkiläisten voitolle 1,83 kertoimen Betssonin tarjouksen ollessa 2,02. Vastaavasti Veikkaus antaa Indiansille 2,70 kertoimen, kun Betsson luottaa kotijoukkueeseen hiukan enemmän 2,40 kertoimella. On melko todennäköisstä, että Betssonin ErVille laskema – mahdollinen ylikerroin – kerroin liikkuu ottelun lähestyessä Veikkauksen arvion suuntaan.

Santtu Strandbergin epävarmat otteet ErVin maalilla ovat yksi syy ennakkosuosikin ahdinkoon. Esimerkiksi 7-6 Indiansin voittoon päättyneessä maanantain pelissä Strandbergille merkittiin vain seitsemän torjuntaa. Ottelun voittaminen ei luonnollisesti ole helppoa, jos puolet vastustajan kudeista päätyy reppuun. Myös viime kauden pudotuspeleissä 13 ottelussa 21+10 pisteet tehtailleen Miko Kailialan voidaan odottaa vielä nostavan tasoaan. Viiden matsin tehot 4+2 ei ole huono suoritus, mutta jättää yhdelle Liigan vaarallisimmista pelaajista vielä parannettavaa.

Arvio keskiviikon pelistä

Tähän asti altavastaajan asema on sopinut Indiansille hyvin. Sarjaan lähdettäessä espoolaisten historian paras saavutus oli yhden ottelun voitto puolivälieräsarjassa. EräViikinkejä vastaan voittoja on kertynyt jo kolme, joten keskiviikkona mitataan hastaajan kanttia pistää sarja poikki.

Paniikki tai lamaannus ei ole paistanut ErVin otteista, mutta sen pitäisi pikku hiljaa herätä sarjaan. Avainpelaajilla on kokemusta SM- ja MM-finaaleista, joten erityisiä paineitakaan ei pitäisi olla. ErVi on pelannut paremmin tiivistettyään pakkansa 10-12 pelaajaan, mihin valmennus saattaa turvautua myös tänä iltana. Indiansilla kolmen ketjun roolitus on toiminut paremmin kolmosen ollessa selkeästi rikkova vitja.

ErVin päävalmentaja Mika "Amu" Ahonen on missannut sarjan kolme viimeisintä peliä sairauden vuoksi, eikä kymmenen SM-kultaa pokanneen konkarin osallistumisen keskiviikonkaan otteluun ole varmaa. Vaikka ErVin viime kaudella hopealle luotsanneen Jyri Korsmanin vaihtuminen kesällä Ahoseen saattoi näkyä harjoituksissa vaatimustason laskuna, olisi Ahosen pelisilmästä sekä peluutustaidosta tänään Otahallissa korvaamatonta hyötyä.

Live stream

VeikkausTV:n suora lähetys Indiansin ja EräViikinkien välisestä kuudennesta puolivälieräottelusta alkaa kello 18:30. Lue myös Salibandyliigan pudotuspelien televisiointi.

 

Sarjan edelliset ottelut:
26.3. ErVi-Indians 6-7
24.3. Indians–ErVi 7–6 ja.
22.3. ErVi–Indians 11–4
16.3. Indians–ErVi 5–7
14.3. ErVi–Indians 2–3

 

Lue lisää

TVmatsit.com on Suomen suosituin TV-urheilun opas.