Ruotsi – Suomi: Aho ja Teräväinen tositoimiin EHT:n päätösottelussa?

Ruotsi-Suomi EHT 29042018

Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen olivat kuluneella kaudella Carolinan parhaa pistemiehet.

Lue myös: Jääkiekon MM 2018 – täydellinen turnausopas

Leijonat varmisti lauantaina EHT-kirtueen kokonaiskilpailun voiton ottamalla tehokkaan viimeistelyn ansiosta 5-2 voiton Tsekistä, joka sortui varsinkin avauserässä jäähyilyyn. Suomi pääsikin iskemään kaksin ensimmäistä maaliaan ylivoimalla.

Sweden Hockey Gamesin avauspelin huilanneet tuoreet SHL:n mestarit Janne Pesonen ja Tuomas Kiiskinen pelasivat Tsekkia vastaan Leijonien kakkosketjussa, mutta Ruotsin EHT-ryhmän suurimpia tähtiä Carolinan Sebastian Ahoa ja Teuvo Teräväistä ei sen sijaan nähty kaukalossa. 

Ahon ja Teräväisen pelaamisesta sunnuntain ottelussa päävalmentaja Lauri Marjamäki oli toiveikas Yle urheilun haastattelussa: "Alustavien suunnitelmien mukaan Aho ja Teräväinen pelaavat, mutta katsomme heidän tilanteensa vielä ennen sunnuntain kamppailua."

Suomi päättää EHT-turnauksen sunnuntaina ottelulla Ruotsia vastaan. Leijonien tavoin Tre Kronor on voittanut Venäjän ja Tsekin, joten kello 16:30 Suomen aikaa alkavassa ottelussa pelataan Sweden Hockey Gamesin voitosta. 

Sunnuntain ottelu toimii myös kenraaliharjoituksena 4. toukokuuta Tanskassa käynnistyviin jääkiekon MM-kisoihin. Marjamäki nimeää MM-kisoihin lähtevän joukkueensa vappupäivänä tiistaina 1. toukokuuta.

TV ja Live stream

Pikkuleijonien venyminen alle 18-vuotiaiden MM-kisojen finaaliin asti muuttaa hiukan Ruotsin ja Suomen EHT-pelin televisiointia. Yle TV2 esittää sunnuntaina kello 16:30 alkavaa Suomen ja Tre Kronorin kohtaamista 17:25 asti, jolloin lähetys siirtyy Yle Teema Fem kanavalle 17:30 alkavan U18 MM-finaalin tieltä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että EHT-lähetyksen kanava vaihtuu kesken toisen erän TV2:stä Teema Femille. Pikkuleijonien finaali Tsheljabinskin MM-turnauksesta nähdään suorana alusta loppuun Yle TV2:ssa. Molemmat ottelut ovat nähtävissä myös Yle Areenasta.
 

Lue lisää