NHL-tärppi: Rantanen ja Ristolainen ottavat tänä iltana toisistaan mittaa

Viaplay esitää kaikki NHL-ottelut kaudella 2018-19. Voit tilata Viaplayn täältä.

 

Tänä iltana on luvassa taas kiekkoherkkua, kun Colorado Avalanche ja Buffalo Sabres ottavat toisistaan mittaa. Ottelu tulee erinomaiseen katseluaikaan kello 22:00 Suomen aikaa.

Molemmista joukkueista löytyy korkean profiilin suomalaisnimiä. Coloradon ykkösketjun laidalla viilettää NHL:n pistepörssin kärkinimiin kuuluva Mikko Rantanen. Rasmus Ristolainen on puolestaan ollut Buffalon ykköspakki jo vuosien ajan.

 

Kumpikin joukkue haluaa aloittaa puhtaalta pöydältä

Sekä Colorado että Buffalo aloittivat kautensa räjähtävästi. Kumpikin seura keikkui NHL:n kärjessä, Buffalo hetkittäin jopa ykköspaikalla. Alkukauden hurmos on kuitenkin hiljalleen muuttunut kummallekin joukkueelle tutuksi tulleeseen pettymykseen.

Colorado on valahtanut nipin napin ulos pudotuspeleistä. Ero viimeiseen villi kortti -paikkaan kuitenkin kasvaa kierros kierrokselta. Buffalokin on jo kymmenen pisteen päässä pudotuspeleistä.

Tuntuvat poissaolot vaivaavat ennakkosuosikki Coloradoa. Gabriel Landeskogin pelaaminen on epävarmaa, ja puolustuksesta sivussa on Nikita Zadorov. Venäläispakki ei ole NHL:n valovoimaisimpia tähtiä, mutta ilman häntä kentällä Colorado on onnistunut voittamaan ainoastaan yhden kymmenestä pelatusta ottelusta.

Buffalo-leirissä viime aikoina runsaasti kalabaliikkia on aiheuttanut Rasmus Ristolainen, joka on tehotilastollaan koko NHL:n huonoin. Ristolaisen saldo on tällä hetkellä pakkasella 33 maalin verran. Siitä huolimatta hän on pelannut tehojen valossa hyvän kauden ja nakuttanut 67 ottelussa 39 tehopistettä.