Formulasunnuntai: Juhannuksen paluuliikenteeseen vasta klo 18 jälkeen

Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas starttaavat eturivistä Ranskan osakilpailuun. 

23.6. klo 16:10. Ranskan GP 
TV: C More

 

Juhannuksenvietto on mainiosti paketoitavissa sunnuntaina Ranskan F1 GP:n merkeissä. Formulat starttaavat Paul Ricardin radalla klo 16.10, joten juhannusmökeiltä on syytä varautua lähtemään vasta klo 18 jälkeen.

Asetelma on tuttu: Mercedekset eturivissä, Lewis Hamilton tällä kertaa ennen Valtteri Bottasta. Molemmilla on tällä kaudella kasassa nyt kolme paalupaikkaa. Bottas on pääosin pitänyt viikonlopun kovinta vauhtia, mutta Mercedeksen demokratia oli tällä kertaa suomalaisen kannalta epäonnista. Oli nimittäin Hamiltonin vuoro päättää, kumpi Mersuista lähtee aika-ajojen viimeiseen osioon radalle ensin. Aloitusvuoro napsahti siten Bottakselle, joka kärsikin imuavun puutteesta ja taipui siksi britille kolme kymmenystä. 

Bottas oli C Moren haastattelussa kuitenkin erittäin toiveikas. Ranskan lähtösuora on pitkä, joten kakkosruudustakin ehtii erinomaisesti haastamaan kärkimiehen avausmutkaan.

Aika-ajojen piristävimmän yllätyksen tarjoili McLaren-duo Lando Norris ja Carlos Sainz, jotka miehittivät kolmosrivin eli lähtöpaikat 5 ja 6. Täten oudosti jälleen hermoilleen Sebastian Vettelin oli tyytyminen vasta seitsemänteen sijaan. 

Alfa Romeo toivoi uusista osista apua Ranskaan, ja sitä myös tuli: Antonio Giovinazzi päihitti jälleen Kimi Räikkösen ja nousi komeasti kymppiruutuun. Räikkönen tuli yhteen shikaaniin liian lujaa, sähläsi kierroksensa siinä ja starttaa tontilta numero 12.  

Ranskassa ajetaan myös pikkuluokkien otatukset. Formula 3:ssa Niko Kari ja Simo Laaksonen joutuivat kärsimään lauantain kisassa muiden törmäilyistä ja jäivät siksi jämäsijoille. Uusi yritys on edessä klo 11 sunnuntaina. 

F2:ssa katseet ovat aina tiiviisti Mick "Michaelin poika" Schumacherissa. Lauantain kisa päättyi häneltä jo avauskierroksella rajun näköiseen ilmalentoon tallikaverinsa Sean Galaelin takia. Sunnuntaina startti klo 12.30.