Yle esittää Ranskan avointen ratkaisupelit

Yle Areena esittää Ranskan avointen ratkaisupelit. 

Pe 7.6. klo 16:00 Djokovic – Thiem
La 8.6. klo 16:00 Naisten finaali
Su 9.6. klo 16:00 Miesten finaali

 

Siinä missä Ranskan avointen tennisturnaus on tarjonnut naisten kaksinpelissä pommeja toisensa perään, on miesten turnaus edennyt juuri niin kuin sen odotettiinkin menevän. Turnauksen kärkeen sijoitettu nelikko: Novak Djokovic, Rafael Nadal, Roger Federer ja Dominic Thiem ovat nimittäin kaikki mukana perjantaina käynnistyvissä välierissä.  

Ensimmäisessä Suomen aikaa kello 14:00 alkavassa semifinaalissa nähdään todellinen klassikko, kun Rafael Nadal ja Roger Federer ottavat toisistaan mittaa 39. kerran. 37-vuotias Federer on voittanut urallaan 20 Grand Slam -turnausta, mutta Ranskan avoimet vain kerran vuonna 2009, jolloin Ruotsin Robin Söderlingin vastasi kaikkien aikojen yllätyksestä pudottamalla turnauksen neljä kertaa putkeen voittaneen Nadalin neljännellä kierroksella. Roland Garrosin 11 kertaa valloittanut Nadal lähtee välierään ylivoimaisena suosikkina, sillä massakenttien kuningas ei ole hävinnyt kertaakaan Federerille Ranskan avoimissa. Nadalin ja Federerin kohtaamisen voi katsoa Eurosport Playerin tai UnibetTV:n välityksellä.   

Maailman listan ykköspelaaja Novak Djokovic saa vastaansa kovalyöntisen Dominic Thiemin toisessa semifinaalissa. Ottelun voi katsoa suorana Yle Areenan kautta.  Djokovic pelaa jo yhdeksättä kertaa Ranskan avointen välierissä. Tämän vuoden turnauksessa jälki on ollut vakuuttavaa, sillä serbitähti on selvittänyt viisi vastustajaa häviämättä erääkään. Viimeisimpänä kaatui Saksan tennislupaus Alexander Zverev erin 7–5, 6–2 ja 6–2. 

Viime vuoden Ranskan avointen finaalin Nadalille hävinnyt Thiem pelaa neljättä kertaa peräkkäin turnauksessa välierissä. Uransa Grand Slam voittoa janoava itävaltalainen on Djokovicia vastaan haastaja, mutta asetelma on etukäteen huomattavasti tasaisempi kuin Nadalin ja Federerin kohtaamisessa. 

Ranskan avointen aikatauluja on jouduttu muokkaamaan sateen vuoksi, joten torstaille merkityt naisten välierät on siirretty perjanteille. Molemmat miesten semifinaalit pelataan 15 000 katsojaa vetävällä Philippe Chatrier -keskuskentällä, kun taas Ashleigh Bartyn ja Amanda Anisimovan kohtaaminen pelataan 10 000 katsojan Suzanne Lenglen -areenalla. Naisten toisessa välierässä Johanna Konta ja Marketa Vondrousova nähdään vain 5000-paikkaisella Simonne Mathieu stadionilla.

Turnausohjelman mukaan naisten loppuottelu on tarkoitus pelata lauantaina ja miesten sunnuntaina, mutta perjantaille luvattu sade saattaa sotkea aikatauluja entistestään. Sekä miesten että naisten finaalin voi katsoa suorana Yle Areenasta.