Ranskan Avointen finaali Nadal – Thiem nähtävissä tänään veloituksetta

Ranskan avointen finaali

Sunnuntaina 10.6. klo 16.00 Ranskan Avointen finaali Rafael Nadal – Dominic Thiem.

Yle on ilahduttavasti ottanut tänä keväänä huipputenniksen ohjelmistoonsa. Kuluvalla viikolla tenniksen ystävä on voinut seurata valittuja otteluita Ranskan Avoimista Yle Areenan välityksellä. 

Sunnuntai-iltapäivällä Yle TV2 esittää kello 17:00 alkaen Rafael Nadalin ja Dominic Thiemin kohtaamisen Roland Garrosin finaalissa. Miesten kaksinpelin loppuottelu on merkitty alkavaksi jo kello 16:00, joten valitettavasti aivan ensimmäisestä syötöstä lähtien Yle TV2 ei finaalia näytä. Sen sijaan kokonaan matsin voi katsoa suorana Yle Areenan välityksellä jo klo 16.00 alkaen. 

Finaali on luonnollisesti mahdollista nähdä myös turnauksen lähetysoikeudet omistavan Discoveryn suoratoistopalvelun Eurosport Playerin kautta.

→ Siirry katsomaan Yle Areenan finaalia tästä
→ Siirry katsomaan Eurosport Playerin finaalia tästä

 

Rafael Nadal – Dominic Thiem -kertoimia otteluun

Kertoimet ovat Betsafen esimerkkikertoimia. Lisää Betsafen ennakko- ja livekertoimia voit katsoa tästä.

Ottelun voittaja
• Nadal 1.23
• Thiem 4.20

Eräveikkaus: Ottelun lopputulos Nadal – Thiem
• 3-0 2.35
• 3-1 3.40
• 3-2 5.60
• 2-3 9.00
• 1-3 9.00
• 0-3 14.00

Tie-Breaker: Pelataanko ottelussa tie-breaker
• Kyllä 1.85
• Ei 1.85
 

Onko Thiemin tehtävä mahdoton?  

Nadal ja Thiem selvisivät molemmat välieristä finaaliin suoraan kolmessa erässä. Turnauksen ykkössijoitettu Nadal löi kokeneen Juan-Martin del Potron erin 6-4, 6-1 ja 6-2 ottelussa. Seitsemännneksi rankattu Thiem puolestaan voitti puolivälierissä Novak Djokovicin yllättäneen Marco Cecchinaton erin 7-5, 7-6 ja 6-1. 

Roland Garrosin ennätykselliset kymmenen kertaa voittanut Nadal sunnuntaina finaalissa suosikki, vaikka Thiem onnistui voittamaan espanjalaisen vain kuukausi sitten Madridin ATP-turnauksessa. 25-vuotias Thiem punnersi voiton Nadalista kahdessa erässä, mutta Grand Slam turnauksen finaalissa voitoon vaaditaan kolme erää. 

2005 ensimmäisen kerran Ranskan Avoimiin osallistunut Nadal on hävinnyt Pariisissa 87 ottelustaan vain kaksi. Viimeisin tappioista on vuodelta 2015, kun silloinen maailman ykköspelaaja Novak Djokovic lähetti majorcalaisen puolivälieristä laulukuoroon kolmessa erässä. Tämän vuoden turnauksen 32-vuotias Nadal aloitti Ranskan Avoimet vakuuttavasti voittamalla 37 erää putkeen ennen kuin Diego Schwartzman onnistui puolivälierissä pysäyttämään vyörytyksen. 

Painava kämmenlyönti on loukkaantumisten jälkeen huippukuntoon vertyneen Nadalin pelottavin ase. Toinen syy ylivoimaan on kakkossyöttö, joka tuottaa massalla pisteen 66 prosentin todennäköisyydellä. 25-vuotiaan Thiemin vahvuutena ovat hyvät peruslyönnit, jotka itävaltalainen uskaltaa piiskata rajan tuntumaan. Tärkeintä on kuitenkin muistaa, että vuori ei ole liian korkea kiivettäväksi – Nadal on lyöty ennenkin.  

 

Lue lisää