Yle TV2 ja Areena tarjoilevat herkkua huipputenniksen ystäville

Novak Djokovic jahtaa neljättä peräkkäistä Grand Slamiaan.

 

Kolmen kuukauden tauon jälkeen tarjolla on jälleen Grand Slam -tennistä, kun Ranskan Avoimet käynnistyivät sunnuntaina Roland Garrosin kentillä. Tänä kesänä Yleisradio esittää huipputennistä poikkeuksellisen paljon, sillä Yle TV2 ja Areena tarjoavat joka päivä suoran lähetyksen Pariisista. Arkisin Yle:n TV-ottelut alkavat yleensä kello 19:30 ja viikonloppuisin aiemmin iltapäivällä. 

Tämän lisäksi Yle esittää kaikki Ranskan Avointen kaksinpelin ratkaisuottelut finaaleihin asti. Torstaina 6. kesäkuuta nähdään molemmat naisten välierät ja seuraavana päivänä molemmet miesten semifiinaalit. Lähetys naisten loppuottelusta alkaa lauantaina 8. kesäkuuta noin kello 16:00, ja miesten finaali käynnistyy aikaisintaan neljältä sunnuntai-iltapäivällä.  

Suoratoistopalvelu Eurosport Player lienee kuitenkin hard core tennisfanin valinta, sillä sen välityksellä voi katsoa esimerkiksi kaikki Henri Kontisen ja John Peersin ottelut, joita Yle ei välttämättä saa lähetettäväkseen.  
 

Nadal ja Djokovin miesten suosikit – naisissa tasaisempaa 

Rafael Nadal on massakenttinen kruunaamaton kuningas. Uskomattomat 11 kertaa Ranskan Avoimet voittanut mallorcalainen lähtee tämän vuoden turnaukseen kakkossijoitettuna. Edellä on jo neljättä peräkkäistä Grand Slam voittoaan jahtaava Novak Djokovic, joka nousi viime kaudella parin loukkaantumisten rikkoman vuoden jälkeen jälleen maailman ykköspelaajaksi. Djokovic voitti kaudella 2015-16 neljä peräkkäistä Grand Slamia, mutta sitä ennen suoritukseen on pystynyt Rod Laver 1960-luvun lopulla. Kaksi vuotta peräkkäin massasesongin väliin jättänyt Roger Federer on turnauksen kolmossijoitettu, kun taas viime vuoden finaalissa Nadalille taipunut kovalyöntinen on Domic Thiem on nelonen.  

Jos miehissä kärkinelikko on suhteellisen ylivoimainen, on naisten puolella huomattavasti tasaisempaa. Suurin voittajasuosikki on kaksi edellistä Grand Slamia voittanut ja vasta viime kauden jälkipuoliskolla rakettimaisen nousun naistenniksen huipulle tehnyt Naomi Osaka. Romanian Simona Halep puolustaa Ranskan Avointen mestaruutta, eikä kokenutta Serena Williamsiakaan sovi jättää laskuista. Myös hyvän kevään pelanneella Kiki Bertensillä sekä Tsekin Petra Kvitovalla ja Karolina Pliskovalla on edellytykset mennä turnauksessa pitkälle.