Ranska suosikkina MM-finaaliin – näin teet tilin Ranskan voitolla

Ranskan voitolla on mahdollisuus netota sievoinen summa. Katso → Onko näistä kampanjoista mahdollisuus netota MM-kisojen helpoimmat rahat?

Kuukauden mittaisen TV-maratonin jälkeen sunnuntaina vain ottelu numero 64 on pelaamatta futiksen MM-kisoista. Finaalissa vastakkain ovat toista mestaruuttaan janoava Ranska sekä ensimmäistä kertaa historiansa aikana loppuotteluun selvinnyt Kroatia.

Jo MM-turnauksen alkaessa Ranska osattiin laskea turnauksen suurimpien mestarisuosikkien joukkoon. Ranska on pelannut koko kisat hyvin eheästi ja siksi kahden yhtiön antamat jättikertoimet Ranskalle vaikuttaa lähes idioottivarmalta keinolta monistaa pelimerkkejä → Onko näistä kampanjoista mahdollisuus netota MM-kisojen helpoimmat rahat?

Kroatian mahdollisuudet?

Loppuotteluun selviäminen on 4,3 miljoonan asukkaan Kroatialle jo sellaisenaan upea suoritus, jonka toistaminen seuraavaan 50 vuoteen vaikuttaa epätodennäköiseltä. MM-historian perusteella Kroatian päättyy melko varmasti kyyneliin, koska kuusi viimeisestä seitsemästä joukkueesta, jotka eivät ole pystyneet voittamaan omaa semifinaaliaan varsinaisella peliajalla ovat hävinneet loppuottelun.

Ainoa poikkeus on vuoden 1990 Länsi-Saksa, joka löi italian kisojen finaalissa Diego Maradonan Argentiinan voitettuaan välierissä Englannin vasta rangaispotkukilpailussa. Englantia vastaan Kroatia osasi kääntää brittilehdistön ylimielisyyden sekä puheet väsymyksestä henkiseksi voimavaraksi. Kolmen jatkoajalle venyneen pudotuspeliottelun jälkeen väsymys on rajallista reserviä pyörittävälle Kroatialle finaalissa todellinen huolenaihe.

Pelin kulku

Kuluva MM-turnaus on osoittanut kurinalaisen joukkuepelin voitoksi. Ne maat, jotka ovat olleet riippuvaisia yksittäisten pelaajien huippusuorituksista, eivät ole lopulta menestyneet. Sekä Kroatia että Ranska ovat esimerkkejä yhdessätekemisen voimasta. Ylimielisenä pidetystä Paul Pogbasta on kouliintunut turnauksen edetessä nöyrä oman maalin suojelija.

Ranska on finaalissa itse oikeutetusti suosikki. Didier Deschampsin miehistöstä ei löydy selvää heikoutta. Puolustus on varma, keskikenttä tasapainossa ja hyökkäyksestä löytyy poikkeuksellista talenttia sekä juoksuvoimaa. Vaikka Les Bleus pelaa MM-kisojen finaalissa, tuntuu siltä, että parasta Ranskaa ei ole vielä nähty. Tähän asti joukkue on tehnyt juuri sen verran, mitä voittoon vaaditaan, mutta ei mitään ylimääräistä. Ranska on kuin Usain Bolt, joka rullaa viimeiset 40 metriä maaliin.

Tulosten perusteella Kroatia on pelannut kolme viimeistä ottelua suorituskykynsä rajoilla. Englantia vastaan joukkue oli ensimmäisen puoliajan haavoittuvainen, mutta näytti sitkeytensä toisella jaksolla nousten tasoihin. Kokeneen altavastaajan intressi on tehdä MM-finaalista rikkonainen ja fyysinen kamppailu. Hyökkääjät Ante Rebic ja Mario Mandukiz sopivat taistelupalloon erinomaisesti, kun taas keskikentällä Luka Modric ja Ivan Rakitic pystyvä prässättynäkin järkeviin ratkaisuihin. 

Ranska on kääntänyt puolet MM-otteluistaan voitokseen toisella puoliajalla pelattuaan ensimmäisen 45 minuuttisen tasan. Ranskan Kylian Mbappe ja Antoine Griezmann muodostavat jatkuvan vastaiskuvaaran, joten Kroatia on hyökättävä maltilla. Näin ollen ei olisi suurikaan yllätys, jos varovaisen alun jälkeen maalit nähtäisiin vasta toisella puoliajalla.