Ranska ja USA kohtaavat jo MM-kisojen puolivälierissä – näin pelataan

Yhdysvallat ja Ranska kohtaavat MM-kisojen odotetuimmassa puolivälierässä. 
TV:
Yle TV2 ja Areena

 

Jalkapallon naisten MM-kisojen ensimmäinen pudotuspelikierros kertoi Euroopan maiden ylivoimastaa. Neljännesvälierien kahdeksan otteluparia päättyi yhteistulokseen 7-1 Eurooppa vastaan muu maailma. Ainoastaan Yhdysvallat onnistui murtaaman eurooppalaisen rintaman ottamalla 2-1 voiton Espanjasta. MM-turnaus toimii myös karsinta vuoden 2020 Tokion olympiakisoihin. Tällä hetkellä kolmesta Euroopan maille kuuluvasta olympiapaikasta kilpailevat tiukimmin Ranska, Saksa sekä Iso-Britannia (Englanti)

Puolivälierät – näin pelataan 

Torstai 27.6. klo 22:00 Norja–Englanti, Le Havre

Maailman parhaaksi naisfutaajaksi valitun Ada Hegerbergin poissajäänti hallitsi otsikoita ennen kisojen alkua, mutta Norja osoittanut pärjäävänsä ilman oikuttelevaa tähteään. Ruotsalaisen Martin Sjögrenin luotsamaalla Norjalla on takanaan kaksi todella kovaa ottelua. Alkusarjassa Norja taipui tiukkojen vaiheiden jälkeen mestarisuosikki Ranskalle maalein 2-1 ja pudotuspeleissä joukkue voitti kärkimaihin kuuluvan Australian vasta rangaistuspotkukilpailussa. 

Englanti on tähän asti purjehtinut MM-turnauksessa voitosta voittoon, mutta sen todellinen taso on edelleen kysymysmerkki. VAR-videotuomiot nousivat turhan suureen rooliin 3-0 voittoon päättyneessä neljännesvälieräpelissä Kamerunia vastaan. Tuomio toisensa perään meni Englannin suuntaan, mikä sai afrikkalaisjoukkueen menettämään malttinsa. 

FIFA:n rankingissa kolmantena oleva Englanti lähtee puolivälierään suosikkina, mutta Norjalla on kaikki mahdollisuudet yllätykseen. Parin voittaja kohtaa välierissä 2. heinäkuuta joko Ranskan tai Yhdysvallat.

 

Perjantai 28.6. klo 22:00  Ranska–Yhdysvallat, Pariisi

Tämä Parc des Princes -stadionilla pelattava ottelu voisi olla yhtä hyvin MM-kisojen finaali. Isäntämaa Ranska ja hallitseva maailmanmestari Yhdysvallat kuuluvat molemmat turnauksen mestarisuosikkeihin ja olisi aikamoinen yllätys, jos tämän parin voittaja ei etenisi vähintään MM-finaaliin asti. 

Lohkot arvottiin jo joulukuussa, joten Ranska ja Yhdysvallat ovat jo pitkään tienneet kohtaavansa tässä matsissa. Molemmat joukkueet ovat voittaneet kaikki pelinsä MM-turnauksessa, mutta kummatkin joutuivat neljännesvälierissä yllättävän tiukille. Arvokisakokemus ja tasaisuus puhuvat superottelussa Yhdysvaltojen voiton puolesta. Jenkit ovat olleen aina mitalipeleissä mukana, kun naisten maailmanmestaruudesta on pelattu. 

 

Lauantai 29.6. klo 16:00 Italia–Hollanti Valenciennes

Italialta ei odotettu paljon MM-turnauksen alla, mutta niin vain Milena Bertolinin luotsaama joukkue on edennyt puolivälieriin asti. Italia on nojannut hyvin organisoituun puolustukseen, kun taas hallitsevan Euroopan mestari Hollanti tunnetaan raikkaasta hyökkäyspelistään. Molemmat joukkueet näyttivät neljännesvälierissä kaapin paikan Aasian maille. Italia otti vastoin ennakko-odotuksia vakuuttavan 2-0 voiton Kiinasta, ja Hollanti puolestaan piti huolen siitä, että Japani ei pelaa kolmatta kertaa peräkkäin MM-finaalissa. Parin voittaja kohtaa välierissä 3. heinäkuuta joko Saksan tai Ruotsin.

 

Lauantai 29.6. klo 19:30  Saksa–Ruotsi 

Ruotsi lähtee puolivälieriin altavastaajana kahdeksan kertaa Euroopan mestaruuden ja kahdesti maailmanmestaruuden voittanutta Saksaa vastaan. Ranskan MM-turnauksessa Saksa punnersi tiukat 1-0 voitot Kiinasta ja Espanjasta alkusarjan kahdessa ensimmäisessä pelissä, mutta sen jälkeen joukkue on saanut maalihanansa auki seuraavissa peleissä Etelä-Afrikka ja Nigeriaa vastaan. Viimeinen puolivälierä ei lupaa kuitenkaan lupaa maalijuhlaa, sillä Ruotsi otti Kanadasta 1-0 voiton tarkan puolustuspelin ansiosta. Saksa saa levätä peräti kuusi päivää ennen Ruotsi-ottelua, minkä pitäisi antaa riittävästi aikaa tähtipelaaja Dzenifer Marozsánille pelikuntoon.