Pukki jahtaa maaleja perjantain TV-pelissä

Tuttu näky – Norwichin numero 22 juhlii maalia. 

Perjantai 8.3. klo 21:45 Norwich – Swansea 
TV:
Viaplay ja Viasat Jalkapallo HD

 

Meidän perjantai-illan TV-valinta on kello 21:45 alkava Norwichin ja Swansean kohtaaminen, jonka voi katsoa Viaplayn tai Viasat Jalkapallo HD kanavan välityksellä. Kun huippufutiksesta on nykyään lähes runsaudenpulaa, saattaa matsi Englannin toiseksi korkeimmalta sarjatasolta vaikuttaa erikoiselta suositukselta, mutta tämän illan peli kannattaa jo vain huippuvireisen Teemu Pukin vuoksi. Tämä ei ole tyhjää hehkutusta, sillä viidessä ottelussa kuusi maali iskenyt Pukki valittiin juuri Champioshipin helmikuun pelaajaksi.

Viime kaudella Tanskan pääsarjaa Bröndbyn paidassa tahkonnut Huuhkaja-tähti pelaa todellista unelmakautta Norwichissa. Kotkalaissyntyinen hyökkääjä on rikkonut Sefki Kuqin kaudella 2004-05 Ipswichin paidassa tehtaileman suomalaispelaajien Championshipin 19 maalin ennätyksen. 35 sarjakierroksen jälkeen Pukilla on koossa 24 osumaa, jotka nostavat suomalaisen Championshipin maalintekijätilaston kärkipaikalle. Mestaruussarjassa pelataan peräti 46 kierrosta, joten Pukilla on kaikki mahdollisuudet jopa 30 maalin kauteen. Nykymuotoisen Crystal Palacen Glenn Murray pitää hallussaan nykymuotoisen Championshipin maaliennätys on juuri 30 osumalla.  

Pukki on juuri nyt oikea mies oikeassa joukkeessa. Saksalaisvalmentaja Daniel Farke on luonut Norwichille pelitavan, joka tukee Pukin vahvuuksia – ovelaa liikettä sekä lähtönopeutta. Norwich pitää palloa hallussaan noin 60 prosenttia peliajasta ja maalipaikat rakennetaan maatapitkin vastustajan boxiin, eikä yksinäisenä kärkenä 4-2-3-1 systeemissä pelaavan Pukin ei tarvitse väsyttää itseään ilmakamppailuissa. Kahden pisteen erolla ennen Leedsiä Mestaruussarjaa johtava Norwich vahvasti kiinni paikassa ensi kauden Valioliigaan. Sarjatason vaihtuessa Canaries saattaa joutua luopumaan raikkaasta pelitavastaan, joten Pukin huikeista peleistä kannattaa nauttia niin pitkään kuin vielä tänä keväänä riittää. 

Championshipin parhaat Top 5 maalintekijät: 

24 Teemu Pukki, Norwich, 
22 Billy Sharp, Sheffield Utd.
21 Tammy Abraham, Aston Villa
21 Che Adams, Birmingham City
20 Neal Maupay, Brentford