Liigan pudotuspelikarsinnat huipentuvat: ketkä pääsevät puolivälieriin?

Liigan pudotuspelikarsinnan ratkaisuottelut pelataan tänään kello 18:30.

Lue kaikki kevään ratkaisupeleistä tästä.

 

Liigan puolivälierien viimeiset joukkueet selviävät tänään. Liigan keskikasti on tällä kaudella ollut äärimmäisen tasaista, mikä on näkynyt myös ratkaisupeleissä. Pudotuspelikarsinnat venyivät kummankin otteluparin osalta ratkaisevaan kolmanteen otteluun.

Joukkueilla riittää jännitettävää toisenkin ottelun osalta. Tulokset vaikuttavat suoraan siihen, millainen joukkue seuraavassa ottelusarjassa tulee vastaan. Liigaa dominoineet Kärpät ovat ilkeä vastustaja kenelle tahansa.

 

Ilves – SaiPa

Ilveksen ja SaiPan tähän astisissa otteluissa on pelattu tarkkaa peliä. Kumpikin ottelu on venynyt jatkoerään asti ja päättynyt kotijoukkueen eduksi lukemin 3-2. Pienten marginaalien matsissa yksittäiset virheet nousevat valtavaan rooliin. Ison etulyöntiaseman saa se joukkue, joka saa tukkoiseen hyökkäyspeliin enemmän vapautta.

SaiPa on saanut onnistumisia laajalta rintamalta, kun taas Ilves on joutunut luottamaan lähinnä kärkipelaajiinsa. Edellisen huippukauden jälkeen useat SaiPan pelaajat kuten Topi Nättinen, ottivat isoa takapakkia. Nyt pudotuspeleissä runkosarjan alisuorittaneet tähdet ovat alkaneet heräillä. Ilveksen alemmista ketjuista löytyy myös runsaasti potentiaalia, joka pitäisi nyt ulosmitata, mikäli pussikorvat eivät halua lähteä vielä kesälomalle.

 

Lukko – JYP

JYPin heräämistä on odoteltu pitkin kautta. Joukkue on täynnä EHT-tason konkaripelaajia, joilta luulisi löytyvän johtajuutta, mutta joukkue on pelannut löysästi ja kurittomasti pitkin vuotta. Monet odottivat Lukon marssivan helpolla jatkoon, mutta JYP yllätti raumalaiset kotiluolassaan kärsittyään nöyryyttävän tappion avausottelussa. Pikkulinnut kertovat, että joukkueen valmentaja Risto Dufva oli pitänyt tulikivenkatkuisen palopuheen bussimatkalla takaisin Jyväskylään. Vielä Dufvan työkalupakissa riittää vippaskonsteja joukkueen sytyttämiseen?

Lukolla on edessään tiukat paikat herännyttä hurrikaanilaumaa vastaan. Joukkue on ollut tällä kaudella liikkeellä isolla riskillä ja luottanut ykkösvahtina 20-vuotiaaseen Lassi Lehtiseen. Edellisessä ottelussa nuorukainen ei tarjonnut kummoista esitystä, ja koko kauden ajan taso on ailahdellut suuresti. Saa nähdä vieläkö luottoa Lehtiseen löytyy kauden tärkeimmässä ottelussa.

 

Lue myös:
• Jääkiekon MM 2019 – täydellinen turnausopas
• Super Bowl 2019 (LIII) – TV-katsojan opas
• F1-kausi 2019 – lähetykset ja kalenteri