Pikkuleijonien MM-kisat alkavat tänään Kanadaa vastaan!

Kanada – Suomi tänään TV2:lta kello 20:25.

Lue myös: U18 MM-kisat: otteluohjelma ja televisiointi

 

Pikkuleijonien taival alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuskisoissa alkaa tänään. Heti avausottelussa vastaan luistelee kivenkova Kanada. Ottelu alkaa kello 20:25 ja se on katsottavissa ilmaiseksi TV2:lta tai Yle Areenasta.

MM-kisat ovat olleet Pikkuleijonille viime vuosina menestyksekkäitä. Neljän viime vuoden aikana Suomi on voittanut kaksi maailmanmestaruutta ja jäänyt kaksi kertaa hopealle. Kanada puolestaan on yltänyt neljän viime vuoden aikana vain kertaalleen pronssille.

 

Näitä pelaajia kannattaa seurata

1. Peyton Krebs, Kanada

18-vuotiaasta Payton Krebsistä odotetaan kärkivarausta ensi kesän NHL-varaustilaisuuteen. Hänen sijoituksensa heittelee asiantuntijoiden papereissa kuuden ja kymmenen välillä. Krebs on monipuolinen pelaaja, joka loistaa kaikilla kolmella alueella. Erityisesti hän erottuu edukseen puolustuspäässä tunnollisena takakarvaajana, jota harvemmin junioritasolla näkyy.

2. Anton Lundell, Suomi

Vasta 17-vuotias Anton Lundell on tottunut kiekkoilemaan paljon kovemmissakin peleissä. Hän pelasi erinomaisen runkosarjan HIFK:ssa ja mestaruuteen päättyneet U20-kisat. Suomalaishyökkääjällä on kaikki tarvittavat työkalut ja tarpeeksi röyhkeyttä tehdä kovaakin tulosta kisoissa. Hän oli Pikkuleijonien mukana jo viime vuonna ja teki silloin seitsemään otteluun tehot 2+4. Niistä ajoista Lundell on ottanut vielä selvän askeleen eteenpäin.

3. Ryan Suzuki, Kanada

Ryan Suzukin peliäly on vailla vertaa. Kanadalaissentteri löytää erinomaisesti omat miehet hyökkäysalueelta ja pystyy parhaimmillaan heiluttamaan tahtipuikkoa suvereenisti. Lisäksi häneltä löytyy silmää myös pelata itsensä vapaaksi maalintekopaikkoihin. Nähtäväksi jää, miten junioritasolla dominoinut Suzuki pärjää, kun vastassa on Suomi, jolla on kurinalaisempi pelitapa ja tilaa ja aikaa ei löydy samalla tavalla.

4. Patrik Puistola, Suomi

Patrik Puistola pelasi erinomaisen kauden Mestiksessä. Toisen polven kiekkoilija paukutti 22 ottelussa tehot 15+11, eikä vauhti juuri hidastunut pudotuspeleissäkään. Puistolaa pidetään vielä tällä hetkellä toisen kierroksen varauksena, mutta U18-kisoissa on erinomainen mahdollisuus nostaa omia osakkeitaan. Kisoja edeltävissä harjoituspeleissä Puistola näytti jo, mihin pystyy ja paukutti yhdeksässä ottelussa tehot 9+3.

 

Lue myös:
• Jääkiekon MM 2019 – täydellinen turnausopas
• F1-kausi 2019 – lähetykset ja kalenteri