Pelikansa uskoi Suomen yllätykseen Zenicassa

Bosnian Miralem Pjanic oli lauantaina Bosnia-ottelussa kentän paras pelaaja. 

Tiistai 15. lokakuuta klo 19:00 Suomi – Armenia 
TV:
Viasat Jalkapallo HD, Viaplay ja Viafree

Tiistai-iltana kello 19:00 alkaen pelataan yksi Suomen jalkapallohistorian tärkeimmistä otteluista Huuhkajien kohdatessa Turussa Armenian. Suotuisasti edennyt EM-karsintaprojekti kärsi tähän asti kovimman takaiskun lauantaina, kun Bosnia voitti kotonaan Suomen maalein 4-1. Tuloksen myötä Markku Kanervan miehistö tarvitsee Armenia-pelistä voiton säilyttäkseen EM-kisapaikan avaimet omissa käsissä. 

Suomen pitää nyt nopeasti karistaa ajatuksistaan Zenican painajaisottelu Bosnia-Hertsegovinaa vastaan. Bosniaa vastaan Huuhkajat eivät onnistuneet oikein missään, ja pelin parhaaksi anniksi jäi 18 kuukauden tauon jälkeen Suomen paitaan palanneen Joel Pohjanpalon 4-1 kavennusmaali 79. minuutilla. Maanantaina saatiin vahvistus sille, että lauantaina loukkaantunut toppari Paulus Arajuuri ei pysty pelaamaan Armeniaa vastaan. Myös kapteeni Tim Sparvin pelaaminen oli vielä maanantaina epävarmaa. 

Jopa 70% vedoista Suomen puolesta

Lauantain Bosnia-tappio kävi myös kalliiksi monelle suomalaiselle vedonlyöjälle, sillä peliyhtiö Betssonin mukaan peräti 70 prosenttia vedoista oli pelattu Huuhkajien voiton puolesta. Huuhkajien hienojen peliesitysten lisäksi huippuhyökkääjä Edin Dzekon poissaolo sekä Bosnian edellisellä kierroksella kärsimä 4-2 vierastappio Armenialle lienevät syitä, jotka saivat vedonlyöjät uskomaan Huuhkajien vierasvoittoon noin 3.80 kertoimella.  

Armeniaa vastaan vedonlyöntiyhtiöt pitävät Suomea selvänä suosikkina noin 1.62 kertoimella, mutta siitä huolimatta peli aiheuttaa suomalaiskannattajalle tavallista enemmän sydämentykytyksiä. Löytyykö Huuhkajien rentous tiukasta paikasta huolimatta? Suomen kaula Armeniaan ja Bosnia-Hertsegovinaan on nyt kaksi pistettä, mutta pahimillaan ero saattaa kääntyä pisteen takamatkaksi, jos kummatkin kilpakumppaneista voittavat ottelunsa tänään. 

Hyvä uutinen Suomen kannalta on se, että Armenian ehdoton tähtipelaaja Henrikh Mkhitarjanin on ottelusta loukkaantumisen vuoksi sivussa. Myös Armenian EM-kisahaaveet kokivat kolauksen lauantaina, kun joukkue tuhlasi arvokkaan mahdollisuuden parantaa pistesaldoaan jäämällä vieraissa 1-1 tasapeliin Liechtensteinin kanssa.