Paluu kahteen maksukanavapakettiin – Mestarien liigan oikeudet MTV:lle

Katso Mestarien liigaa kaudella 2018-19, tilaa Cmore  täältä

MTV kertoi kesällä 2017 tehneensä kolmivuotisen sopimuksen jalkapallon Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan TV-oikeuksista. Tuore sopimus sopimus astuu voimaan syksyllä 2018 ja päättyy kevääseen 2021.

Mestarien liigan siirtyminen Viasatilta MTV:lle merkitsee seurajalkapalloilun merkittävimmän sarjan poistumista Yleisradion ohjelmistosta. Suomalaiset ovat jo tottuneet siihen, että YLE TV2:lta ja Areenasta on voinut viikottain yhden Mestarien liigan ottelun lohkovaiheesta finaaliin asti. YLE:n Mestarien liigan studioissa otteluita ovat kommentoineet mm Jari Litmanen ja Petri Pasanen.

MTV:n sopimuksen myötä Mestarien liigaa ja Eurooppa-liigaa tullaan ensisijaisesti esittämään maksullisilla C More kanaville sekä cmore.fi-suoratoistopalvelussa. C More lupaa esittää kaikki Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan ottelut suorina lähetyksinä. Joitakin Mestarien liigan otteluita nähdään myös MTV:n vapailla kanavilla. Sitä esitetäänkö Mestarien liigaa yhtä säännöllisesti MTV:n vapailla kanavilla kuin YLE:llä, ei MTV:n tiedote kerro.

MTV:n sopimus Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan TV-oikeuksista on osoitus siitä, että kanava on jälleen kiinnostunut jalkapallosta. Sen jälkeen, kun MTV menetti jalkapallon Valioliigan lähetysoikeudet Viasatille, ovat Moottoriurheilun Formula 1 -sarja sekä jääkiekon MM-kisat muodostaneet Maikkarin urheilusisältöjen ytimen. Futisoikeuksien hankkiminen liittyy todennäköisesti myös siihen, että MTV on vihdoin saanut suoratoistopalvelunsa toimimaan. C More -suoratoistopalvelu on korvannut surkean Katsomon maksullisten sisältöjen esitysalustana.

Futisfanin kannalta Mestarien liigan siirtyminen Viasatilta MTV:lle ja C Morelle ei ole paras mahdollinen uutinen, sillä tähän asti moni on tullut toimeen yhdellä maksukanavatilauksella, koska Viasat on esittänyt myös Valioliigaa. Kaudesta 2018-19 alkaen Mestarien liiga ja Valioliiga näkyvät eri kanavilla, joten jalkapallon ystävän joutuu taas pohtimaan kahden kanavapaketin ostamista.  

C More tiedotti heinäkuussa 2018 hankkineensa Espanjan La Ligan lähetysoikeudet. Lue lisää täältä.
 

Voit tilata C More Sportin ilman määräaikaa hintaan 24,90 € / kk täältä.