Olympiajääkiekon avauspäivä täynnä yllätyksiä – katso parhaat palat ja voittomaali

Eurosport UK kampanja: Voit tilata Eurosport Playerin koko olympialaisten ajaksi tästä linkistä vain hintaan 1,20 € (£0,99). Palvelu toimii Suomessa ja sisältää suomenkieliset selostukset ja studiot jääkiekko-otteluihin.

Katso myös: 

 

Olympialaisten jääkiekkoturnaus käynnistyi tänään kahdella ottelulla, joita olisi voinut etukäteen luonnehtia mielenkiinnottomiksi. Slovenian piti olla USA:lle suupala, ja turnauksen ennakkosuosikki Venäjän piti pyyhkiä Slovakialla lattiaa. Toisin kuitenkin kävi, Slovenia kukisti USA:n jatkoajalla lukemin 3-2, ja Slovakia selättä Venäjän varsinaisella peliajalla samoin lukemin.

USA:n ja Slovenian materiaalien eroista kertoo ehkä parhaiten se, että Sloveniasta on vuoden 1998 jälkeen varattu kuusi pelaajaa NHL:ään. Heistä kaksi, Anze Kopitar ja Jan Mursak, ovat saaneet vyölleen NHL-otteluita. USA:n olympiajoukkueessa on siis moninkertaisesti NHL-varauksia kuin koko Slovenian maalla 20 vuoden aikana.

https://www.youtube.com/watch?v=7qQiUKJ_du0

Jan Mursak iski Slovenian voittomaalin.

 

Venäjä aloitti ottelunsa terävästi iskemällä kaksi nopeaa maalia. Slovakia oli hädin tuskin saanut laukaustakaan maalia kohti ennen erän puolta väliä, mutta onnistui silti tasoittamaan pelin ennen kuin ensimmäinen erä oli ehditty pelata loppuun. Kolmannessa erässä Slovakia siirtyi johtoon ylivoimalla ja lopetti kiekollisen pelinsä kuin seinään. Venäjä sai pyörittää peliä mennen tullen, mutta tehottoman hyökkäyspelin ja slovakkien uhrautuvaisten blokkien ansiosta tasoitusmaali ei ollut edes lähellä.

https://twitter.com/World_News2018/status/963782713844162562

 

 

 

 

 

Lue lisää

 

TVmatsit.com on Suomen suosituin TV-urheilun opas.