Eva Wahlströmillä ei ole mitään hävittävää

Wahlström taylor

Katie Taylor ja Eva Wahlström kohtasivat punnituksessa. Sunnuntai 16.12. noin klo 01:00 Eva Wahlström – Katie Taylor, kevyen sarjan titteliottelu.

TV-lähetys:
• Viaplay Sport → tilaa ilman määräaikaa Viaplayn verkkokaupasta 29,99 € / kk

 

Eva Wahlström on tänään (lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Suomen aikaa) kahdeksan vuoden mittaisen ammattilaisuransa kovimmassa paikassa, kun loviisalaisiskijä saa New Yorkin Madison Square Gardenin kirkkaissa valoissa vastaansa irlannin kovalyöntisen Katie Taylorin, joka puolustaa WBA- ja IBF-liittojen kevyensarjan mestaruusvöitä. 

Ensimmäisen matsinsa ulkomailla iskevä Wahlströmistä tulee Gunnar "GeeBee" Bärlundin jälkeen vasta toinen suomalaisnyrkkeilijä legendaarisella MSG:llä. Suomalaisitta Wahlström-Taylor on tietysti illan tärkein ottelu, mutta suurelle yleisölle tapahtuman vetonaulana toimii Canelo Alvarez ja Rocky Fieldingin kohtaaminen. Meksikolainen Alvarez on yksi nyrkkeilyn supertähdistä. Tämän illan ottelu on ensimmäinen 11 kohtaamisen sarjassa, josta streaming palvelu DAZN maksaa Alvarezille 365 miljoonaa dollaria. 

Ei mitään hävittävää 

Eva Wahlströmin ei koskaan pitänyt otella Madison Square Gardenilla Katie Tayloria vastaan, vaan matsi neuvoteltiin kasaan nopealla aikataululla epäonnekkaiden sattumusten ansiosta. Alunperin Wahlströmin piti kohdata joulukuussa kazakstanin Firuza Sharipova. Venäjälle kaavailtu WBC-liiton mestaruusottelu kuitenkin kuivui kokoon Sharipovan loukkaantumisen vuoksi. Taylorin piti puolestaan otella WBO-liiton mestari Rose Volantea vastaan, mutta brasilialaisen kanssa ei päästy sopimukseen matsin ehdoista, joten irlantilainen jäi ilman vastustajaa. Yhtä painoluokkaa Tayloria alempana nyrkkeilevä Wahlström on siis todellinen villikortti irlantilaisen pariksi. 

Vaikka hyppäys 61 kilon sarjaan melko varmasti heikentää Wahlströmin mahdollisuuksia, on Taylor-ottelu ehdottomasti kortti, joka kannattaa katsoa. Voitto olisi komea kruunu 38-vuotiaan Wahlströmin nyrkkeilijän uralle, joka tuskin enää jatkuu kovin pitkään. Mahdollista tappiota sekä puhtaan saldon tahriintumista lievittää se, että suomalainen kuittaa illasta ammattilaisuransa suurin palkkion. Taylorin voitto ei myöskään veisi Wahlströmiltä WBC-liiton ylemmän höyhensarjan maailmanmestaruutta.

Mihin ottelu ratkeaa 

Kuusi vuotta Tayloria pitempään ammattikseen oteella Wahlström on iskenyt 173 erää, kun irantilaisella on takanaan vasta 75 erää, joten suomalainen saat pisteet kokemuksesta. Wahlströmiä pidetään myös teknisesti Taylorin parhaana vastustaja tähän asti. 168-senttinen Walhström on pari senttiä Tayloria pidempi, mutta iskuvoima luetaan irlantilaisen eduksi. Vain 13 prosenttia Wahlströmin otteluista on päättynyt voittoon tyrmäyksellä, kun Taylorin vastaava luku on 45. Matsin pituudeksi on ilmoitettu kymmenen erää.