Video: Nuorilla Leijonilla maalitalkoot – vastustajan vahdilla elämänsä ilta

 

Nuoret Leijonat ottivat U20-kisojen avausvoittonsa Kazakstanista. Vaikeasti alusta huolimatta Suomi onnistui kääntämään ottelun suurilukuiseksi 5-0 voitoksi.

Onnistumiset jakautuivat laajalle ja kaikki Suomen kentälliset pääsivät maalintekoon. Vaikeassa ensimmäisessä erässä maalit iskivät Ilves-puolustaja Oskari Laaksonen sekä Suomen kapteeni Aarne Talvitie.Toisessa erässä verkkoja heilutti Samuli Vainionpää. Loppulukemat viimeisessä erässä viimeistelivät Kaapo Kakko ja Aleksi Heponiemi.

Suomen hyökkäyspeli oli pitkään tukkoista. Joukkue sai jatkuvasti laukauksia maalille, mutta Kazakstan puolusti erinomaisesti alueensa keskustaa. Vasta kolmannessa erässä Nuorten Leijonien koneisto käynnistyi toden teolla ja joukkueiden välinen tasoero näytti päätään. Suomi vei peliä aivan miten tahtoi.

Lukemat olisivat voineet olla vieläkin rumemmat, mutta Kazakstanin maalivahti Demid Yeremeyev pelasi unelmaottelun. Hän oli koko kentän näkyvin hahmo ja pysäytti mykistävät 51 laukausta. Kanadalaisyleisö hurrasi toistuvasti Yeremeyevin paraatipelastuksille ja osoitti suosiota myös seisaaltaan.

Kazakstan oli mainettaan huomattavasti parempi vastustaja, ja pelillisesti Suomi otti isoja askeleita oikeaan suuntaan. Seuraava mittari on Slovakia, jonka Nuoret Leijonat kohtaavat sunnuntaina kello 1:30 Suomen aikaa.