NHL:n vapaat markkinat: tässä ovat viisi kalleinta sopimusta!

Sebastian Aho jatkaa Carolina Hurricanesissa vielä pitkään.

 

NHL:n vapailla markkinoilla on ollut tänä kesänä runsaasti liikehdintää. Monet huippunimet päättivät kilpailuttaa arvonsa vapailla markkinoilla, ja tämä näkyi massiivisina sopimuksina.

Kävimme läpi kaikki heinäkuun siirtohulinoissa rustatut uudet sopimukset ja listasimme niistä vuosipalkaltaan viisi suurinta.

5. Joe Pavelski, Dallas Stars (7 miljoonaa, 3 vuotta)

Koko uransa San Jose Sharksia edustanut Joe Pavelski joutui etsimään tänä kesänä itselleen uuden seuran. San Jose päätti kiinnittää Erik Karlssonin ja Timo Meierin jatkosopimukseen, joten palkkakatossa ei enää riittänyt tilaa Pavelskille. Dallas puolestaan sai kokeneesta hyökkääjästä kaipaamaansa maalintekovoimaa.

4. Matt Duchene, Nashville Predators (8 miljoonaa, 7 vuotta)

Columbus Blue Jackets yritti pitää siirtorajalla hankittua Matt Duchenea, mutta kanadalaishyökkääjä halusi jahdata menestystä ja isompaa palkkapussia muualla. Nashvillelle Duchene on täsmävahvistus hyökkäykseen, joka on ollut seuran heikoin osa-alue jo vuosia.

3. Sebastian Aho, Carolina Hurricanes (8,454 miljoonaa, 5 vuotta)

Carolina Hurricanes nihkeili pitkään Sebastian Ahon jatkosopimusneuvotteluiden kanssa. Lopulta Montreal Canadiens heitti vettä myllyyn ja tarjosi suomalaiselle sopimusta. Carolina joutui vastaamaan tarjoukseen antamalla samat ehdot ja Aho sai roiman palkankorotuksen.

2. Sergei Bobrovski, Florida Panthers (10 miljoonaa, 7 vuotta)

Sergei Bobrovski on kuulunut jo vuosia NHL:n maalivahtieliittiin. Florida Panthers puolestaan oli ykköstorjujan tarpeessa, kun Roberto Luongo päätti uransa, joten liitto oli luonteva. Columbus tarjosi tähtivahdille samaa sopimusta, mutta Bobrovski halusi vaihtaa maisemaa.

1. Artemi Panarin, New York Rangers (11,642 miljoonaa, 7 vuotta)

Artemi Panarin oli vapaiden markkinoiden ehdoton ykkösnimi. Piste per peli -tahdilla kaudesta toiseen pelaava venäläishyökkääjä kiinnosti muun muassa New York Islandersissa, Florida Panthersissa sekä Colorado Avalanchesta. New York Rangers vei kuitenkin pidemmän korren, vaikkei seura tarjonnut edes suurinta palkkaa.