NHL:ää tänä iltana: pelaako Aho keväällä ensimmäiset pudotuspelinsä?

Viaplay esitää kaikki NHL-ottelut kaudella 2018-19. Voit tilata Viaplayn täältä.

 

Suomalaisille NHL:n ystäville on tänään tarjolla runsaasti herkkua. Kaksi maailman parhaan kiekkoliigan ottelua tulee parhaaseen katseluaikaan ja kummassakin riittää runsaasti suomalaisväriä.

Boston Bruins ja Florida Panthers kohtaavat toisensa kello 19:00. Carolina Hurricanesin ja Philadelphia Flyersin ottelu puolestaan alkaa puolta tuntia myöhemmin kello 19:30. Floridan ottelussa panosta ei enää ole, mutta puolikahdeksan matsissa pitäisi olla nähtävissä jo pudotuspelihenkeä.

 

Carolinan synkät vuodet nyt takanapäin?

Carolina Hurricanes pelasi pudotuspelejä viimeksi kaudella 2008-09. Joukkue on jäänyt siitä eteenpäin kerta toisensa jälkeen ulos pudotuspeleistä, milloin muutamalla pisteellä ja milloin kontaten oikein kunnolla.

Carolina on tällä hetkellä pudotuspelipaikassa kiinni, mutta eroa viivan alapuolella odottavaan Montreal Canadiensiin on ainoastaan yksi sarjapiste. Kanadalaisjoukkue on sentään pelannut yhden ottelun enemmän, mikä helpottaa Carolinan työmaata.

Joukkueen ykköstykki Sebastian Aho ei ole vielä ehtinyt pelata NHL-urallaan ainuttakaan pudotuspeliottelua. Teuvo Teräväinen puolestaan ylsi ratkaisupeleihin kahdesti Chicago Blackhawksissa, joista ensimmäisellä kerralla mukaan tarttui myös Stanley Cup -mestaruus.

Suomalaiskaksikko on ollut tällä kaudella Carolinan selkäranka. Aho on joukkueensa ykköspaikalla syötöissä (51), maaleissa (30) ja voittomaaleissa (7). Teräväinen puolestaan on joukkueensa toiseksi paras pistemies ja takonut tällä kaudella uuden henkilökohtaisen piste-ennätyksensä, 70. Joukkueen kolmosena olevalla Justin Williamsilla on kasassa 20 pistettä vähemmän.

On sanomattakin selvää, että voitto Flyersista olisi tärkeä askel pudotuspeleihin pääsemisessä. Philadelphialla on itselläänkin vielä mahdollisuudet nousta ratkaisupeleihin, mutta vain teoreettiset, ja joukkueen pitäisi voittaa kaikki jäljellä olevat viisi otteluaan.