NHL:ää parhaaseen katseluaikaan: Heiskanen kohtaa maajoukkuekonkarit

Dallas Stars kohtaa New York Islandersin tänään kello 20.00. 

• Viaplay esitää kaikki NHL-ottelut kaudella 2018-19. Voit tilata Viaplayn täältä.

Katso myös:
→ Tulevat jääkiekon TV-lähetykset

 

Penkkiurheilijoille on luvassa tänään maistuvaa kiekkoherkkua parhaaseen katseluaikaan. Dallas Stars saa vieraakseen New York Islandersin kello 20.00 Suomen aikaa alkavassa ottelussa.

Kyseessä on varsinainen yllättäjien kohtaaminen. Kummaltakaan joukkueelta ei odotettu kummoisia ennen kauden alkua, mutta tällä hetkellä molemmat seurat ovat tiukasti kiinni pudotuspelipaikoissa.

 

Tulevaisuuden nimet vastaan maajoukkuekonkarit

Ottelussa on huippuliekon lisäksi tarjolla hyvä näyteikkuna suomalaisten otteisiin NHL:ssä. Dallas Starsin riveissä pelaavat Julius Honka, Esa Lindell ja puolustajakomeetta Miro Heiskanen. New York Islandersin tehokkaassa kolmosketjussa puolestaan viilettävät Valtteri Filppula ja Leo Komarov.

Starsin puolustajat saattavat olla monelle kasuaalille NHL-seuraajalle tuntemattomampia. Kaikki kolme Dallas-puolustajaa ovat pelanneet MM-kisoissa, mutta he eivät juuri pyöri otsikoissa kenties Miro Heiskasta lukuunottamatta. Esa Lindellistä on kuitenkin kuoriutunut erinomainen kärkipärien NHL-tason puolustaja, joka pystyy olemaan niin rauhoittava voima omassa päässä kuin myös luomaan tilanteita hyökkäyksen tukana.

Miro Heiskanen on saanut osakseen runsaasti ylistystä kauden mittaan. 19-vuotiasta puolustajaa ovat kehuneet niin toimittajat kuin pelikaveritkin, mutta hänen suurin faninsa löytyy penkin takaa.

– Pelin ensimmäiset viisi minuuttia hän tanssi jäällä. Ajattelin koko pelin ajan, että hän tekee hyviä ratkaisuja ja hänen luistelunsa saa meidät pois ongelmista, Dallasin päävalmentaja Jim Montgomery hehkutti jo Heiskasen ensimmäisen NHL-ottelun jälkeen.

Jos Dallasin suomalaispelaajat ovat nuoria lupauksia, joiden ura on suureksi osaksi edessäpäin, on New York Islandersin sinivalkoisten pelaajien tilanne päinvastainen. Leo Komarov on 31 vuoden kypsässä iässä, kun Valtteri Filppulalla ikää on mittarissa 34 vuoden verran.

Kummankin Islandersin suomalaispelaajan hankinta Islandersiin lytättiin kesällä surutta Pohjois-Amerikan mediassa. Filppula ja Komarov kuitenkin pääsivät sanomaan viimeisen sanan ja näpäyttämään epäilijöitään. Maiseman vaihtaminen on tehnyt kummallekin enemmän kuin hyvää. Kauden 18 ottelussa Filppula on tehnyt tehot 5+7 ja Komarov 3+5.

Suomalaisittain NHL-kiekko ei tästä parane: Huippuottelu, viisi suomalaispelaajaa jäällä ja heistä löytyy sekä tulevaisuuden suurnimiä että jo komean uran tehneitä Leijonat-sankareita.