NHL-tarjontaa tänä iltana: vaihtonappuloita ja kirijöitä

Viaplay esitää kaikki NHL-ottelut kaudella 2018-19. Voit tilata Viaplayn täältä.

 

NHL:n runkosarjaa on takana jo kaksi kolmannesta. Otteluissa on runsaasti panosta, kun joukkueet kamppailevat epätoivoisesti viimeisistä pudotuspelipaikoista ja samaan aikaan siirtohuhut jylläävät. Pelaajatarkkailijat kiertävät ympäri NHL:ää etsimässä sopivaa vahvistusta ennen siirtorajan umpeutumista.

Tänä iltana pelataan kaksi NHL-ottelua suomalaisittain erinomaiseen katseluaikaan. Kello 19:30 Pittsburgh Penguins kohtaa New York Rangersin. Ottelun päättymisen aikoihin alkaa jo seuraavan, kun Minnesota Wild ja St. Louis Blues ottavat toisistaan mittaa kello 22:00.

 

Vanhojen titaanien kohtaaminen

New York Rangers ja Pittsburgh Penguins ovat olleet vuosikaudet kaksi idän mahtijoukkueista. 2010-luvulla Rangers on jäänyt vain kertaalleen ulos pudotuspeleistä ja kerran joukkue on noussut finaaleihin asti. Pittsburgh sen sijaan voitti kaksi mestaruutta putkeen vuosina 2016-17.

Tämän kauden kumpikin joukkue aloitti heikosti, ja menestyksen vuodet näyttivät olevan takanapäin. Hiljalleen kumpikin joukkue on kuitenkin kivunnut ylöspäin sarjataulukossa. Pingviinit ovat enää yhden sarjapisteen päässä viimeisestä pudotuspelipaikasta.

Vaikka joukkueet eivät ole tasoltaan kaukana toisistaan, ovat he siirtomarkkinoilla toistensa vastakohdat. Rangers on valmis myymään pelaajiaan, kun taas Pittsburgh etsii mieluummin vahvistuksia. Erityishuomiota kannattaa kiinnittää Rangersin Mats Zuccarelloon. Vikkelä norjalaishyökkääjä on pyörinyt pitkään huhuissa ja useampi joukkue on osoittanut häntä kohtaan kiinnostusta. Hän on tehnyt tällä kaudella tehot 9+26=35.

Ottelussa pelaa myös NHL:n tuntemattomin supertähti. Mika Zibanejad pelaa uskomatonta kautta keskinkertaisessa Rangersin joukkueessa, mutta häntä ei ole vielä noteerattu laajemmin muualla NHL:ssä. Viimeisissä 12 ottelussaan hän on paukuttanut 13 maalia. Vastaavanlaiseen suoritukseen seurassa pystyi viimeksi Jaromir Jagr vuonna 2006.