St. Louis Blues pelaa jo neljännessä finaalissa veitsi kurkulla

Tuukka Rask on pelannut varmasti Bostonin maalilla.

Tiistai 4.6. klo 03:00 St. Louis Blues – Boston Bruins, game 4
TV:
 Viasat Jääkiekko HD ja Viaplay

Jenkkien ammattilaisurheilukausi 2018-19 kuuluu Bostonin kaupungille. Mestaruusputki alkoi lokakuussa kun, Boston Red Sox löi baseball-liiga MLB:n finaalisarjassa Houston Astrosin.  Amerikkalaisessa jalkapallossa New England Patriots juhli Super Bowlia helmikuussa. NHL:n ja NBA:n pudotuspelit ovat edelleen kesken, mutta finaalisarjaa 2-1 johtava Boston Bruins on suosikki voittamaan Stanley Cupin. Näin ollen NBA:n pudotuspelien toisella kierroksella pudonnut Boston Celtics uhkaa jäädä kaupungin mustaksi lampaaksi. Yksikään kaupunki ei ole voittanut ammattilaissarjojen "Grand Slamia" saman vuoden aikana. Detroitin kaupunki on pystynyt voittamaan kaudella 1934-35 kaikki mestaruudet (MLB:n, NFL:n ja NHL:n) ennen kuin NBA perustettiin vuonna 1946.

 

St. Louis on pakkovoiton edessä 

Boston Bruins karkasi sunnuntain vastaisena Stanley Cupin finaalisarjassa 2-1 johtoon ottamalla vakuuttavan 7-2 vierasvoiton St. Louis Bluesista. Ottelusarjan neljäs ottelu pelataan Suomen aikaa tiistaiyönä St. Louisissa. Jos Blues ei onnistu tasoittamaan ottelusarjaa, juhlitaan Bostonin kaupungin kolmatta mestaruutta saman kauden aikana. 

Kolmannessa ottelussa St. Louis joutui maksamaan kovan hinnan jäähyistään, sillä Boston rankaisi neljä kertaa ylivoimalla. Fyysinen kiekko on auttanut Bluesin loppuotteluihin asti, mutta Bostonia vastaan kova peli ei ole enää onnistunut sääntöjen sallimissa rajoissa. Kolmessa ensimmäissä pudotuspelisarjassa St. Louis istui vajaa kolme kakkosta ottelua kohden, kun nyt finaaleissa joukkueelle on tuomittu 4,6 jäähyä per ottelu. Boston johtaa loppuottelusarjaa tehdyissä ylivoimamaaleissa 6-1. 

Neljännen ottelun alla suurin kysymysmerkki on Bluesin maalivahti Jordan Binnington, joka vaihdettiin sunnuntaina maaliltaan pois Bostonin johtaessa 5-0. Kuluvalla kaudella AHL:n San Antonio Rampagen paidassa 16 ottelua torjunut Binnington on noussut NHL:n pudotuspelien sensaatioksi. Onko Binningtonin itseluottamus tallella? Blues nimittäin tarvitsee Binningtonilta huippupelin, jos se aikoo vielä nousta taistelemaan Stanley Cupin voitosta. Neljännen pelin jälkeen ottelusarja siirtyy takaisin Bostoniin.